A terhesség miatt mindenkin jöttek elő striák?
Kedves utolsó, nem törvényszerű, hogy legyen!!! Alkat és bőrfüggő is. Nekem egy sem lett az elsővel, most a másodikat várom és még mindig ugyanúgy néz ki a pocim. Hozzáteszem anyukámról sem mondaná meg senki hogy szült 2 gyereket, egyetlen egy csíkja sincs, még mindig szép sima a hasbőre.
Én pl az elsőt 55 kg-ról kezdtem és 66-tal mentem szülni (és amikor kijöttem a kórházból +1 kg volt), most ugyanolyan ütemben hízok, még 2 hónapom van és 63 kg vagyok.
De pl barátnőm még sosem szült viszont fogyott vagy 10 kg és szépen látszanak a hasán a striák, főleg így nyáron mikor barnulni szeretne. Pedig ő is sportol(t). És foglalkozik a bőrével. Én meg sima babatestápolóval kenem most is. (Remélem még az utolsó 2 hónapban sem változik majd :))
Viszont rajtam a hormonális változások miatt barna foltok (mint a pici anyajegyek a karomom, mellem, nyakam környékén) jelennek meg, amik a terhesség után elmúlnak.
Genetikán és a hormonokon múlik. A hormonális hatás okozza, ezért kamaszkorban, terhesség alatt, esetleg testépítőknél a műhormonok miatt alakul ki. Nem a mechanikus nyúlás az oka, ahogy sokan gondolják.
Nekem nem volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!