Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek lehet baj a...

Szerintetek lehet baj a terhesség alatt a műköröm vagy zselélakk viseléséből?

Figyelt kérdés
Én nemrég végeztem tanfolyamot, de nem engedtek kismama modellt vinni.Meg azt mondták, nem ajánlott kismamának műköröm, mert a vegyi anyagok vmilyen szinten beszívódnak.

2014. júl. 13. 10:03
 1/8 anonim ***** válasza:
0%
Igen, lehet.
2014. júl. 13. 10:13
 2/8 ivilicious ***** válasza:
29%
nem hiszem, hogy annyi vegyianyag beszívódna a körmön át a véráramba.
2014. júl. 13. 12:06
 3/8 anonim ***** válasza:
29%
erről még nem hallottam! :O remélem a sima körömlakknak nincs ilyen veszélye, már ha ez a fent említett valós
2014. júl. 13. 12:21
 4/8 anonim ***** válasza:
46%
tényleg 1-es? És mi baj lehet?
2014. júl. 13. 12:26
 5/8 anonim ***** válasza:
64%

ezt bírom.... idevakkantja, hogy igen, lehet, de hogy mi meg miért azt nem... és vajon miért? mert ő se tudja, de ha valami MŰ, akkor az már csak sz-r lehet terhesség alatt...

amúgy nem, nem lesz semmi baj tőle. Gondolom a tanfolyam alkalmával nem egy körmös dolgozik egyszerre, hanem többen, több a reszelés, anyagok kinyitva stb., amik a levegőben akár veszélyesek is lehetnek oly formán, hogy hányinger vagy stb lép fel, így elveszted a modellt - nyilván nem egyik kezén dolgozol, másikkal meg fogja a vödröt, ha hányia kellene :)

Szóval szerintem ez lehet az ok. Viselni viselheted, csak mikor csinálják, rendes szellőzés legyen, pláne, ha hányingeres vagy :) illetve esetleg reszeléskor, ha nincs elszívó, tehetsz fel maszkot, de az terhességtől függetlenül is felkerülhet, mert ugye belélegezni nem épp egészséges.

2014. júl. 13. 18:28
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Nem lehet belőle baj, ha aggódsz akkor inkább a géllakkot válaszd, ott nem kell reszelni, nem kerül annyi anyag a körömre, de alapvetően semmi baj nem lehet belőle és nem szívódik fel körmön keresztül semmi, egyébként régebben találtam erről egy Czeizel Endre videót, ő is azt mondta, hogy nem lehet ebből gond. Nagyobb baj, ha a műkörmös terhes, mivel ő mindennap szívja be a lereszelt zselét, porcelánt, neki mindenképpen maszkot kellene viselnie és persze te is tehetsz fel ilyen sima papírmaszkot, ha jó körmösöd van, akkor kell, hogy legyen nála és ad neked egyet.
2014. júl. 15. 15:02
 7/8 anonim ***** válasza:
49%
Mellesleg ha tanfolyamot végeztél, akkor tanulnod kellett, hogy a köröm egy sima szaruréteg amin keresztül nem szívódik fel semmi és nem kerül be a szervezetedbe. A lereszelt anyagok, illetve a vegyi anyagok belélegzése okozhat gondot a terhesség alatt.
2014. júl. 15. 15:04
 8/8 anonim ***** válasza:
47%

6-os vagyok, linkelem a videót, hátha neki elhiszitek, hogy a műköröm nem káros a magzatra:

[link]

2014. júl. 16. 14:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!