Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A vérkép kimutatja az 5...

A vérkép kimutatja az 5 hónapos terhességet?

Figyelt kérdés

A kérdésem az lenne, hogy ha valaki teljes vérképet kér és az orvos világosan megmondja, hogy hormonokat nem néznek a vérben csak a vörösvérsejteket, fehérvérsejteket, cukrot meg ilyen alap dolgokat akkor észreveszik a terhességet? Hiszen a terhességet a HCG hormon nagy mennyisége mutatja ki de ha nem néznek hormonokat akkor hogyan jönnek rá ha netán mondjuk 5 hónapos terhes valaki? Egyáltalán rájönnek? Vagy csak akkor ha külön kéri az illető, hogy nézzenek hormonokat is?

A válaszokat előre is köszönöm.

2014. júl. 13. 17:07
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem néznek hcg hormont (ami terhességkor van jelen) akkor nem derül ki. De azért 5 hónapos terhességhez már nem kell vérvétel, szabad szemmel is látható.
2014. júl. 13. 17:09
 2/36 anonim ***** válasza:
Sima vérképből nem jönnek rá, pont azért amit te is írtál, mert alapból nem vizsgálják a hcg hormon jelenlétét, csak ha az orvos kéri! Meg azért egy 5 hónapos terhességet már más módon is észre lehet venni....
2014. júl. 13. 17:11
 3/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat Igazából azért kérdeztem mert kb másfél hónapja érzek erős rugdosásokat a hasamban de a nőgyógyász nem vizsgál meg mert ez Angliában nem divat. Itt csak akkor vizsgálnak meg ha pozitív terhességi tesztet produkálok így hát gondoltam vérképet kérek és abból kiderül de csak annyit mondtak, hogy a véremmel minden rendben. Tehát ettől függetlenül lehetek terhes. De akkor mit csináljak? Csapjam ki a balhét a nőgyógyászaton, hogy ultrahangozzanak meg? Egyébként a hasam 2x akkora mint régen volt és a mensim is fura..
2014. júl. 13. 17:14
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
És tesztet nem csináltál? Vagy negatív lett? Érdekes amiket írsz, meg hogy ott ennyire nem vizsgálnak meg UH-val.
2014. júl. 13. 17:19
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

És akkor nehéz egy terhességi tesztet csinálni???

Amúgy csak akkor derül ki vérvételből, ha hormont néznek.

De akkor minek még szúratni is magad, mikor elég egy pisi meg egy teszt? Nem is értem...

És ha csináltál netán tesztet, ami negatív, akkor meg nem vagy terhes.

Akkor meg a bélmozgásodat érzed úgy, mintha valami rugdosna.

Voltam már kismama és a terhesség korai szakaszában, amikor már lehet érezni a babát, azok az érzések pontosan olyanok, mint a bélmozgás.

Amúgy vérzésed van? Vagy nincs már hónapok óta? Ha rendesen vérzel és semmilyen terhességi tüneted nincs, nem érzel, nem látsz változást magadon, akkor azért elég kizártnak tartom a terhességet.

2014. júl. 13. 17:26
 6/36 anonim ***** válasza:
100%
Hú, de nehéz volt megérteni a kérdést, csak a kérdező által hozzáadott komment segített. Ezek szerint kérdező maga elhatározásából csináltatott egy vérképet, hátha abból kiderül a terhessége. Az ugyan nem világos, hogy kérdező mire alapozva gondolta, hogy a vérképből a terhesség kiderülhet, de mindegy. Mindenesetre annyi biztos, hogy statisztikailag bizonyos különbségek kimutathatók az 5 hónapos terhes és nem terhes, azonos életkorú nők vérképe között (nagy inták esetén). Ilyen pl. a vörösvértest- és vérlemezke szám enyhe csökkenése, a hematokrit, vastartalom, fehérje tartalom csökkenése. Egyetlen vérképre ránézve azonban az illetőről nem feltétlenül derül ki, sőt a gyanúja sem merülhet fel, hogy terhes, mert elképzelhető, hogy alkati és egyéb okok miatt az említett hematológiai paraméterek a normális határon belül vannak.
2014. júl. 13. 17:34
 7/36 anonim ***** válasza:
100%
Lehetetlen, hogy a XXI. században, Angliában nincs egyéb lehetőség egy 5 hónapos terhesség kimutatására!
2014. júl. 13. 17:35
 8/36 A kérdező kommentje:
Márciusban csináltam egy terhességi tesztet ami nagyon halványan pozitív lett de utána megjött a menstruációm, így hát gondoltam, hogy elvetéltem. Akkor orvoshoz nem tudtam elmenni mert nem fért bele az időmbe. Áprilisban menstruáltam, májusban is, júniusban is de most júliusban nem jött még meg. Olyan ételeket kívánok amiket eddig soha. És éreztem már bélműködést de az nem ilyen volt. Mindegy, én érzem, hogy kell egy UH vizsgálat és kedden kikönyörgöm. Egyébként olvastam már olyat itt, hogy valakinek a menstruációja is megvolt és a teszt is negatív lett, még is terhes volt és pontosan 5 hónapos. Tudom, hogy már márciusban el kellett volna mennem orvoshoz de most nem ez a lényeg. Ha szidom magam, akkor sem tudom visszapörgetni az időt. Köszönöm a válaszokat. Kedden megírom, hogy mi volt az UH-n mert én addig nem fogok onnan elmozdulni amíg meg nem vizsgálnak.
2014. júl. 13. 17:41
 9/36 anonim ***** válasza:

Szia!en Londonban elek,mikor csináltam terhességi tesztet,utána bementem egy besetalos korhazba( neten meg tudod nézni melyik van a legközelebb)es mondtam nekik hogy pozitív lett a tisztem,szeretnek egy ultrahangot hogy minden rendben van-e.

Mondtak várnom kell mert bejelentés nélkül mentem.

Fel óra urán mar meg is volt a vizsgálat.

Ma vagyunk 40 hetesek :-)

2014. júl. 13. 17:53
 10/36 anonim ***** válasza:
Miért nem csinálsz még egy tesztet??
2014. júl. 13. 18:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!