Akik már szültek, (így utólag) volt olyan jel amiből következtetni lehetett arra hogy hamarosan megindul a szülés?
Azon kívül hogy minden terhesség így vagy úgy egyszer véget ér :)
Olyasmikre gondolok hogy farkaséhség/étvágytalanság, hasmenés, nyugtalanság vagy pont ellenkezője, bármi.
És az is érdekelne hogy a szülést magát és mikor már eltelt egy kis idő, magát az anyaságot ilyennek képzeltétek?
Nem, nem volt.
41. hét végén, sürgősségi császárral szültem (szerencsére már a kórházban voltam). Minden előjel nélkül fellépő 220-as vérnyomás, átmeneti vakság és fejfájás miatt.
Előző nap hajnalban még tetőtéri ablakot pucoltam (dél körül mentem be a kórházba már befeküdni), naponta autót vezettem, vásároltam, olvastam stb. a 39. hétig dolgoztam is (iroda, szellemi munka)
Nekem nehezebb volt a felépülés a császárból, mint ahogy képzeltem, de ahogy hazakerültem, rohamosan javult az állapotom. Ami viszont pozitív meglepetésként ért az az, hogy nem viselt meg a korai hetek éjszakázása, nem éltem meg borzalmasnak a hasfájós, nyűgös időszakokat- a kisfiam is egy nyugodtabb "fazon" :)- jó volt az otthon töltött idő, az első pár hónap is.
A szülésnél persze, nem erre készültünk, de ahogy telik az idő, nem lesz már különösebb jelentősége, hidd el. Az a lényeg, hogy felépülj, a baba egészséges legyen, legyen kontakt, szeresd, szoptasd, ha tudod, foglalkozz vele, vedd fel, figyelj rá- a többi csak egy pillanatnyi dolog, elmúlik minden kellemetlenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!