Hányadik héten állítjátok össze a kórházi csomagot?
Én sosem állítottam össze előre, csak amikor menni kellett. Nem babonából vagy valami, csak nem akartam. Mikor beindul a vajúdás, van még idő, hogy megcsináljam :))) Persze nem ez az általános, van aki hetekkel előre bepakol.
Legyen benne:
Hálóingek, köntös, törölközők, tisztálkodószerek, betétek, (esetleg olvasnivaló, rádió), evőeszköz, pohár, esetleg bögre,kiskönyv, személyi, tajszám, 2 papucs (1 a zuhanyzáshoz).
A szülőszobára+:
hálóing (ha nem adnak)
innivaló (szülés után jól fog esni)
szőlőcukor
szendvics (a párodnak is és megeszed a szülés után a másikat)
fényképezőgép vagy videó. Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Nekem kb. 1 hónapja, 30-32 hetes korom óta megvan. Amit nem tudtam beletenni, mert még hordom/használom, azokról lista van mellette.
Az internet segítségével állítottam össze a csomagot. Papucsok, köntös, törülközők, bugyik, betét, zoknik, házassági anyakönyvi kivonat, nesszeszer(tusfürdő, dezodor, fésű, stb), papírzsepi, wc-papír, wc-ülőke papír, intim törlőkendő, fertőtlenítő kendő, mobil-töltő, ásványvíz literszámra, pohár, papírtörlő, néhány eldobható pelenka, popsitörlő, hirtelen ennyi jutott eszembe.
Te mikorra várod a babát?
én épp most állítom össze, a napokban. Teszek bele 2 pizsit és egy hálóinget, mosdós cuccokat, egy nagy és két kicsi törölközőt, evéshez szükséges felszerelést, 2 csomag WC papírt, könyvet, babaruhát. Ami hiányzik belőle, az a betét és a pelus, és az olyan dolgokat, amiket még használok (fogmosócucc, papucs, köntös), ezeket egy cetlin rákötöm az utazótáska fülére.
37 hetes vagyok
Köszi mindenkinek a választ:)
31 hetes vagyok, márc elejére várom.Most olvastam a babaszoba.hu-n amikor megnézetem a szülési kalkulátort, hogy itt az ideje összeállítani a kórházi csomagot...Hát picit meglepődtem, mert azért még korainak tartom, eddig a 35.hét körülre terveztem.
Én holnap leszek 35. hetes, és a hétvégén rakom össze a csomagot.
Ami benne lesz:
2 papucs, 1 köntös, 2 hálóing, bugyik, eldobható bugyik, szoptatós melltartó, melltartó betét, mellszívó, bimbóvédő és bimbóvédő kenőcs, sok betét, fényképezőgép, 2 törölköző, zokni. Továbbá az általános tisztálkodó szerek, amiket használok itthon is, + fertőtlenítő folyadék, papírtörlő, szalvéta, evőeszköz.
Azt hiszem semmit nem hagytam ki:-)
Ja! Az iratok!
Minden jót!
Szerintem,ha nem is pakolsz táskába,azért jó,ha egy helyen vannak azok a holmik,amiket szeretnél vinni.
Nekem az első babával már a 23.héten össze volt készítve a cuccom,mert nagyon keményedtem,és parázós voltam,hogy valami kimarad.
Most 29 hetes vagyok,és fejben megvan a lista,csak még kell pár dolgot beszereznem.Táskába is csak pár hét múlva rakom,még lehet ,hogy utazunk,és kell a táska...
Csomag tartalma:
Kis csomag:
bugyi,zokni,gumis aljú top/szoptatós melltartó,
ZACSKÓ A SZENNYESNEK!!!
Nagy csomag-ruhás:
pizsama/hálóing,köntös,papucsok,
Tisztasági csomag:
tusfürdő,pamacs,törlőkendő,zsepi,betét,(én csináltam vatta betétet is,kb 10db-ot,30cm x 7-8 cm-es vattacsíkot gézbe csomagoltam,kiadósabb,mint a bolti,és jobb nedvszívó képessége van,de csak pár napig kell!!!!)
fogkefe+krém,fésű,dezodor,wc-papír(sampon,hajszárító ha több napig leszel bent)...
Iratok:
személyi+taj,kiskönyv,apasági/házassági a. kivonat,
Egyéb:
telefon töltő,újság,zene hallgatási cucc,kispárna,étkezéshez kiegészítők(konyharuha,evőeszköz,pohár,)
rágcsa,ha nem akarsz a büfében költeni.
Egyes kórházakban ottani ruha és pelenka van a babán,semmit nem kérnek,de valahol kérhetnek pelust,vagy törlőkendőt,jó,ha viszel be,ha nem kell,hazaviszed.
Szüléshez szándékosan nem írtam semmit,mert ahol én szültem,nem lehetett sem zenét hallgatni,sem enni-inni,sem filmezni.Mondjuk nem is lett volna rá sem hely,sem erő.Ha apa kameráz,akkor ki fogja a kezed?
Ha leteszi egy adott helyre,nem biztos,hogy látszik a lényeg.
Hirtelen ennyi,bocsi,ha hosszú lett,és pár dolog azonos az előzőekkel.
Köszönöm:)
Gondolom ennyi minden csak utazótáskába fér be, igaz?
32 hetesen kezdtük el összeszedni a kórházi dolgokat, ami nem volt meg! 35 hetesen pakoltam be a táskába!
Ami van benne:
2 pizsama/2 hálóing
2 papucs (1 mászkálós/1 zuhanyzós)
5 hálós bugyi (egy picit nagyot vettem, ezért viszek 5 sima bugyit is)
4 pár zokni
1 köntös
3 szoptatós melltartó, melltartó betét
3 nagy sötét törölköző/1 kicsi törölköző
1 konyharuha, kés, villa, kanál, pohár + tányér
Tisztasági csomag (betétek tena+vékonyabb betét, tusfürdő + sampon, fogkefe, fogkrém, kézmosó, fésű, izzadásgátló dezodor, testápoló, olló, hajgumi/csat)
1 csom. papírzsebkendő, 2 db wc papír, 1 csom. nedves wc papír, 10 db papír wc ülőke, 1 csom. intim törlőkendő, 1 db papírtörlő, 1 csom. /5 db-os/fertőtlenítő kendő, 1 csom. domestos törlőkendő)
Az eddig szedett vitamin.
+ az iratok (kiskönyv, korábbi leletek, szem. igazolvány, tb kártya)
fényképező gép, szőlőcukor, ásványvíz, müzli
Ahol fogok szülni, mindent adnak a babának, de azért raktam oda 6 db pelenkát, cérnasapkát, popsitörlőt, ruhapelenkát, kis kesztyűt, ha hosszú lenne a körme!
Szerintem minden benne van!
Az internetről gyűjtöttem össze, meg rokonok által a védőnőtől semmit nem kaptam, még azt sem, hogy miket kell venni a babának!
36 hetes kismama
Előző vagyok!
Igen nekem egy utazótáskába pont belefért!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!