Terhességi cukros vagyok,2 és fél hete csinálom a diétát (180g-osat). Általában jók az étkezés után 1 órai értékeim, de néha-néha előfordul, hogy 7.1-7.3-at mérek. Ez gáz, kell emiatt aggódni?
Szia!
Én is terhességi cukros voltam. Nekem is diétáznom kellett, és 2-3 hetente menni a dietetológiára az eredményekkel. Az orvos ott nekem azt mondta, hogy 7,5 alatt ha van az érték nem kell aggódnom. Pláne ha csak ritkán fordul elő :) Kicsit többet ettél ilyenkor, mindkettőtöknek egészségére :) A babám most 10 hetes, makkegészségesen született.
Egy órával kaja után 6,5 alatt kellene lenni. Ha egyszer-egyszer kileng, azzal nincs baj. Nekem a reggeli gyakorlatilag mindig több volt, lehetetlen volt beállítani.
Nekem már azt mondta a doki, hogy nagyon rágörcsölök, de hiába számoltam szigorúan, vigyáztam, az utolsó pár hónapban inzulinos lettem és a végén napi 3-at szúrtam. Túlaggódtam? Nem hiszem. Viszont egészségesen született a fiam.
Köszi mindkettőtöknek. Most látom, elírtam a kérdésben, szóval akkor vagyok ideges, ha nem 7 alatt van az értékem...
A héten voltam a dietetikusnál az első kontrollon, megnézte az étkezési naplóm, és mindent bekarikázott, ami nem 7 alatti szám volt, hogy azok rosszak. A reggelek nekem is a legkritikusabbak, meg is változtatta a dietetikus a CH elosztást úgy, hogy reggelire csak 20g-ot egyek, ne 30-at, és tízóraira mehet 30-35g. Na ennek eredménye, hogy ma tízórai után 7.1 lett. Őrület, komolyan. És ami még kiborító tud lenni, amikor ugyanattól a kajától az egyik nap jó a vércukorszint, a másik nap magasabb. De bízom benne, hogy 1-1 7 feletti érték még nem a világ vége.
Ha nem mértem volna, sose derül ki, hogy gond van. Mérd.
Kérdező, egy cipőben jártunk, reggel nálam is ez volt. Sokat nem tudsz tenni, ha a végén inzulinra kerülne sor, ne ess kétségbe.
Köszi mindenkinek!
Holnap bemegyek a diabetológiára, mert most már nem 1-1 érték van 7 fölött, hanem rendszeressé vált. Már nem csak reggeli után, hanem vacsora után is. 7.5 eddig a legmagasabb értékem. Nem tudok ennél kevesebb ch-ot enni, már csak 150g körül eszem/nap, (pedig 180g-ra vagyok állítva) a vizeletemben aceton van, úgyhogy nem várok és nem kísérletezek tovább, ez jobb úgyse lesz. Holnap kiderül, mi a teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!