Toxémiás kismamák? Károsodása lett valakinek? Mert nálam úgy néz ki jócskán.
7. vagyok.
Nagyon drukkolok, hogy baba legyen, és ne más miatt legyen pozitív a teszt!!
Jelentkezz, ha tudsz valamit!
Sziasztok!
szóval pajzsmirígy alulűködésem van meg még pár hormon eredményem sem jó.fél éves gyógyszer kúra következik plussz innom kell az Alveot-kicsit bizalmatlan voltam ezzel kapcsolatban de már 1 hete iszom és nagyon jó-.azt mondta a doki h valószínűleg az a pozitív terhességi teszt az valós volt mert ilyen hormonszint mellett nem lennék képes kihordani egy babát.ezek mellett a gyógyszerek mellett ha véletlen terhes leszek akkor már -elvileg- nem fogok elvetélni.ami a legjobb h eddig ugye alig bírtam fogyni annak ellenére h odafigyelek az evésre és ez is ettől volt.erre azt mondta a dokim h majd mostmár a gyógyszerek hatására-gondolom h visszaállítják a hormonszinteket- bírok majd fogyni is aminek nagggggggggyon örülök...szóval ennyi nagyjából.ja és megkérdeztem h ez összefügghet e azzal h toxémiás voltam és azt mondta h ez annak a következménye.arra leszek kíváncsi h ha esteleg egyszer még babát vállalunk akkor újból toxémiás leszek vagy nem.ezzel kapcsolatban van e tapasztalototok?
jók legyetek puszi mindannyiótoknak:)
7. vagyok.
Nagyon sajnálom, hogy igazam lett. :( Én írtam, hogy ezek a pajzsmirigy rossz működésének a tünetei... :(
Nálam is ez van, és 1 vetélés után vagyok, amit tényleg a pm. alulműködés okozott. Amit a hétköznapi doki nem tud: Ha a TSH 1 és 2 között van, CSAK akkor szabad teherbeesni újra! Erre figyelj! Nekem 10 hétig halott baba, és növekvő méhlepény volt a pocakomban, mert leállt a fejlődésben, ezért pontosan udom, mekkora a tét, amíg nem jó a TSH, kérlek, VÉDEKEZZETEK!! Nekem is azt mondták, hogy ilyen alulműködéssel nem is lehet teherbeesni, - nekem persze sikerült, de látod, a baba idegrendszere nem tud így kialakulni, ha meg mégis, akkor huszonhetesen halva születhet... Vannak szerencsések, akiknek a terhesség alatt veszik észre az alulműködést, és a baba egészséges, de ők vannak kevesebben!
A másik, amiben nincs igaza a dokidnak, hogy ha beáll a pajzsmirigy, majd lefogysz! Ez nem cukorbetegség, vagy egyéb... Igen, megy le a súly, nekem emiatt 10 kg plussz jött 4 hónap alatt, és a 2. baba vállalása előtt azt próbáltam jó TSH-val már ledolgozni! És úgy tényleg megy, a diéta nem is fontos, csak a mozgás, és mentek a kilók, és a hájból egy kis Bíró Icával izom lett, 1 hét alatt látványosan!
És leálltam az édességről is, nincsenek ilyen zabáló rohamaim...
Bár a jó TSH a mensimet nem rendszeresítette (még), így egy kis stimulációval (Clostilbegyt) 3 hónap alatt jött a baba, aki remélem, már velünk is marad...
A www.konzilium.hu oldalon rengeteg hasznos infó van, ott olvasgass, és nagyon jó dokit keress, aki pm-szakértő, mert 4-5-6 vetélés is lehet rossz TSH mellett, ez nagyon komoly betegség annak, akik babát szeretne, - vagy nem akar kövér lenni, és depis, és lassú, és még sorolhatnám a tüneteit...
Azt viszont fogadd meg szintén, hogy NE a háziorvossal intéztetsd ezt a dolgot, mert azok nem értenek hozzá. Én csak arra "használom" őt, hogy havi egyszer írjon laborba beutalót, de az eredménynel már a pm-dokimhoz megyek vissza!
Az oldal, amit írtam, Solymosi doki a legprofibb az országban, és bár nincs rá pénzem, de ő adja az instrukciókat a terhességem alatt emailben, hogy mikor mennyinek kell lennie a TSH-nak és az FT4-nek, mert minden trimeszterre meg van a normális határérték, ami NEM EGYEZIK azzal, amit a laborpapíron megadnak! Te is nyugodtan írj neki emailt, fent van a weboldalon a címe...
Bocs, hogy hosszú voltam, ha bármi kérdésed van, írj privit is akár!
Hogy a toxémia következménye-e ez, már sosem fogod megtudni, de ezen ne is agyalj, mert ha be lesz állítva 3-6 hónapon belül a pm-ed, hidd el, másképp látod majd a világot! :)
Üdv,
20 hetes kismama
Utolsó!
írtam privibe...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!