Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Toxémiás kismamák? Károsodása...

Toxémiás kismamák? Károsodása lett valakinek? Mert nálam úgy néz ki jócskán.

Figyelt kérdés
tiszta para vagyok:((
2010. jan. 6. 16:00
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

7. vagyok.

Nagyon drukkolok, hogy baba legyen, és ne más miatt legyen pozitív a teszt!!

Jelentkezz, ha tudsz valamit!

2010. jan. 8. 16:11
 12/20 A kérdező kommentje:
most beszéltem az előbb az orvosommal és negatív a vérből csinált terhességi teszt...ezek után nem tudom mi volt ez az egész..jövő csütörtökön megyek vissza akkor újra hüvelyi uh a biztonság kedvéért és utána majd megbeszéljük a folytatást azt mondta a dr.
2010. jan. 8. 16:43
 13/20 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnállak, hogy ennyi gondod van. Még olvasni is rossz volt, remélem hamar rátalálnak a problémára. Nagyon drukkolok neked, sok sikert és kitartást!
2010. jan. 8. 17:38
 14/20 anonim ***** válasza:
én csak ámulok hogy ilyen is létezik! ... nagyon nagyon drukkolok hogy ne legyen semmi baj veletek! 21 hetes vagyok, és a gondolatba is bepörög a szívem, hogy velünk lehet ilyesmi. nagyon erős vagy, hogy ennyi mindent kibírsz!!! látod, egy csomó lány melletted áll! bármi is lesz, tarts ki! :)
2010. jan. 8. 18:45
 15/20 anonim ***** válasza:
Én vagyok, aki közel 20 kg-t fogyott, a diéta léböjt, ha én megcsináltam, más is simán kibírja. 10 nap az egész és 3 levezető nap, aztán minden mehet a régiben. ÍRj privit, ha érdekel a neve és esetleg ezzel kapcsolatban bármi,ja és ez nem a t_rbo d_éta. Egyébként magyon drukkolok én is neked, hogy jól alakuljon az életed, ez nekem kicsit sok volt olvasni is! Kitartást, nagyon szuper anya és feleség vagy!!!!! Szerintem ha nem fogysz le, már akkor is! Ezt ki lehetett következtetni! Minden jót!
2010. jan. 8. 21:22
 16/20 A kérdező kommentje:
sziasztok! tegnap voltam orvosnál és kiderült mi a bajom...ennek nagyon örülök pedig nem túl rózsá s a helyzet.később beszámolok mert most nem hagy a kislányom::
2010. jan. 15. 07:55
 17/20 anonim ***** válasza:

várjuk!

7.

2010. jan. 16. 08:35
 18/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

szóval pajzsmirígy alulűködésem van meg még pár hormon eredményem sem jó.fél éves gyógyszer kúra következik plussz innom kell az Alveot-kicsit bizalmatlan voltam ezzel kapcsolatban de már 1 hete iszom és nagyon jó-.azt mondta a doki h valószínűleg az a pozitív terhességi teszt az valós volt mert ilyen hormonszint mellett nem lennék képes kihordani egy babát.ezek mellett a gyógyszerek mellett ha véletlen terhes leszek akkor már -elvileg- nem fogok elvetélni.ami a legjobb h eddig ugye alig bírtam fogyni annak ellenére h odafigyelek az evésre és ez is ettől volt.erre azt mondta a dokim h majd mostmár a gyógyszerek hatására-gondolom h visszaállítják a hormonszinteket- bírok majd fogyni is aminek nagggggggggyon örülök...szóval ennyi nagyjából.ja és megkérdeztem h ez összefügghet e azzal h toxémiás voltam és azt mondta h ez annak a következménye.arra leszek kíváncsi h ha esteleg egyszer még babát vállalunk akkor újból toxémiás leszek vagy nem.ezzel kapcsolatban van e tapasztalototok?

jók legyetek puszi mindannyiótoknak:)

2010. jan. 16. 15:00
 19/20 anonim ***** válasza:

7. vagyok.

Nagyon sajnálom, hogy igazam lett. :( Én írtam, hogy ezek a pajzsmirigy rossz működésének a tünetei... :(

Nálam is ez van, és 1 vetélés után vagyok, amit tényleg a pm. alulműködés okozott. Amit a hétköznapi doki nem tud: Ha a TSH 1 és 2 között van, CSAK akkor szabad teherbeesni újra! Erre figyelj! Nekem 10 hétig halott baba, és növekvő méhlepény volt a pocakomban, mert leállt a fejlődésben, ezért pontosan udom, mekkora a tét, amíg nem jó a TSH, kérlek, VÉDEKEZZETEK!! Nekem is azt mondták, hogy ilyen alulműködéssel nem is lehet teherbeesni, - nekem persze sikerült, de látod, a baba idegrendszere nem tud így kialakulni, ha meg mégis, akkor huszonhetesen halva születhet... Vannak szerencsések, akiknek a terhesség alatt veszik észre az alulműködést, és a baba egészséges, de ők vannak kevesebben!

A másik, amiben nincs igaza a dokidnak, hogy ha beáll a pajzsmirigy, majd lefogysz! Ez nem cukorbetegség, vagy egyéb... Igen, megy le a súly, nekem emiatt 10 kg plussz jött 4 hónap alatt, és a 2. baba vállalása előtt azt próbáltam jó TSH-val már ledolgozni! És úgy tényleg megy, a diéta nem is fontos, csak a mozgás, és mentek a kilók, és a hájból egy kis Bíró Icával izom lett, 1 hét alatt látványosan!

És leálltam az édességről is, nincsenek ilyen zabáló rohamaim...

Bár a jó TSH a mensimet nem rendszeresítette (még), így egy kis stimulációval (Clostilbegyt) 3 hónap alatt jött a baba, aki remélem, már velünk is marad...

A www.konzilium.hu oldalon rengeteg hasznos infó van, ott olvasgass, és nagyon jó dokit keress, aki pm-szakértő, mert 4-5-6 vetélés is lehet rossz TSH mellett, ez nagyon komoly betegség annak, akik babát szeretne, - vagy nem akar kövér lenni, és depis, és lassú, és még sorolhatnám a tüneteit...

Azt viszont fogadd meg szintén, hogy NE a háziorvossal intéztetsd ezt a dolgot, mert azok nem értenek hozzá. Én csak arra "használom" őt, hogy havi egyszer írjon laborba beutalót, de az eredménynel már a pm-dokimhoz megyek vissza!

Az oldal, amit írtam, Solymosi doki a legprofibb az országban, és bár nincs rá pénzem, de ő adja az instrukciókat a terhességem alatt emailben, hogy mikor mennyinek kell lennie a TSH-nak és az FT4-nek, mert minden trimeszterre meg van a normális határérték, ami NEM EGYEZIK azzal, amit a laborpapíron megadnak! Te is nyugodtan írj neki emailt, fent van a weboldalon a címe...

Bocs, hogy hosszú voltam, ha bármi kérdésed van, írj privit is akár!

Hogy a toxémia következménye-e ez, már sosem fogod megtudni, de ezen ne is agyalj, mert ha be lesz állítva 3-6 hónapon belül a pm-ed, hidd el, másképp látod majd a világot! :)

Üdv,

20 hetes kismama

2010. jan. 16. 19:05
 20/20 A kérdező kommentje:

Utolsó!

írtam privibe...

2010. jan. 17. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!