Mennyi magnéziumot szedtek terhesség alatt?
Nekem is 3x2-t (3000mg) kell, ikerterhes vagyok és kicsit sűrűbben keményedek a kelleténél...
Azért arra figyelek hogy ebből 5 db legyen a magnézium tabletta (magnesii citrici) és a 6. a terhesvitamin, mert abban is van elég sok.
20 hkm
4*1 Magne B6, és Elevit plus.
Ha szükséges, este veszek még be Magne B-t.
Magnerot is 500-as, korábban azt szedtem de a magnesii citrici valamiért jobban bejött, lehet csak véletlen de kevesebbet görcsölök mióta azt szedem, a gyógyszerész anyósom is inkább ezt javasolta. Gravidában nem tudom mennyi Mg van, én Pharmaton Matruelle-t szedek.
első voltam
A magnerotban csak kb 32 mg (a szervezet altal felhasznalhato) magnezium van, igy 6x 32= 200 mg kb. Az nem sok, nxugidtan szedheted. A magnesii citriciben asszem kicsit tobb van.
Nekem pl az orvosom napi 300-500 mg-ot javasolt ( reggel 1 db beres magnezium ( ebben 250 mg a hasznos magnezium nennyiseg) napkozben meg plusz 1- 3 db magnerot vagy magnezium-calcium pezsgotabletta (100mg), es igy is neha kemenyedek.
De a magneziumot nem lehet tuladagolni, amire a szervezetednek mar nincs szuksege, egyszeruen kipisiled. :)
Es nekem meg ilyen sok mg mellett hasmenesem sincs.
26hkm
Az első 12 hétben szedtem magnéziumot, szintén Magnerot.
Aztán leálltam, és nem is szedtem később sem. A vége felé, amikor gyakrabban keményedtem, akkor elvétve bekaptam egyet. De a legtöbbször el is felejtettem bevenni. Semmi gond nem volt belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!