Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A mai nap iderült, hogy a...

A mai nap iderült, hogy a kislányom bárányhimlős. Ez mind nem lenne baj, de én nem voltam még benne és 8 hetes,5 napos terhes vagyok. Mit csináljak, hogy ne csavarodjak be?

Figyelt kérdés
Hétfő délután megyek a dokihoz konzultációra.De nem hagy nyugodni a gondolat, hogy esetleg a babám beteg lehet...Egész nap sírok...Nagyon el vagyok keseredve.
2008. aug. 1. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Szeritnem felesleges bepánikolnod. felhivni nem tudod a dokit hogy mit csinálj? Ha attól megnyugszol menj el egy pár napra otthonról amég nem beszélsz a dokival.
2008. aug. 1. 19:02
 2/8 A kérdező kommentje:
Ma már hívtam, ő mondta, hogy hétfőn menjek be.
2008. aug. 1. 19:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ó, szegény. Ha teheted bízd másra a kislányod ápolását, a legjobb, ha külön lakásban is lesztek egy ideig. Hátha még nem kaptad el. Amit én így hirtelen olvastam a neten, az az, hogy 10% esélye van (ha elkaptad), hogy a baba megbetegszik. DE 90%, hogy nem lesz baja! Úgyhogy nyugi!
2008. aug. 1. 19:09
 4/8 anonim válasza:
100%

Óh, én annak idején egy toxoplazma-fertőzés miatt aggódtam halálra magam. :)

OK - tudom én: a Te problémád MOST és AZONNAL ad okot aggodalomra.

Nem mondom, hogy ne izgulj, de azért pánikra még semmi ok. :)

"A fertőzés következtében a magzat veszélyeztetettsége nem éri el a 10%-ot, ezért önmagában nem számít a terhességmegszakítás indikációjául, de társindikációként számításba vehető. Indokolt esetben gyengített, élő vakcina áll rendelkezésre a terhes immunizálására."

[link]

és ide is kukkants be:

[link]

Remélem, abbahagyod a sírást most már. Nem tesz jót a babádnak. :)

A legjobbakat. :)

2008. aug. 1. 19:11
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. valamennyire jobb.Elég peches vagyok az utóbbi 2 évben, és úgy örültünk a babának. Azt hittük, véget ér a pech sorozat.
2008. aug. 1. 19:20
 6/8 anonim válasza:
100%

Véget ért, nyugi. :)

Ha a doki szerint vészhelyzet lenne, nem mondta volna, hogy várjál hétfőig.

Amúgy pedig a 60 napos terheségeddel már túl vagy azon az időszakon, hogy kárt tehetne a picidben a vírus.

... és még az sem biztos, hogy most elkapod ...

Szóval nyugavér, csigalom. :)

2008. aug. 1. 19:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Énnekem a férjemnek övsömöre volt mikor kiderült,hogy terhes vagyok.Én akkor voltam 5 hetes és nem voltam még énsem bárányhimlős és rám és a 3 éves lányomra veszélyes lett volna mivel ez a bárányhimlő másik változata.És akkor azt monta az orvos és a védőnő is ,hogy az nem veszélyes hanem a rózsahimlőtől kell félni mert az nagyobb fertőzéstokoz a babának.Remélem megtutalak kicsit nyugtatni.
2008. aug. 1. 20:32
 8/8 A kérdező kommentje:
Nem kaptam el!Ma láttam ultrahangon a virgonckámat!
2008. aug. 22. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!