Mitől függ h a császárt altatásban vagy érzéstelenítéssel végzik?
Én spinális érzéstelenítést kaptam, semmit sem éreztem. Még azt sem, amikor kivették a babát, pedig azt mondták, hogy azt érezni fogom. Hidd el, nem azon agyalsz már akkor, hogy téged kaszabolnak, hanem hogy mikor hallod már meg a kis angyalka sírását, minden rendben van-e vele, és mikor mutatják már meg.
A barátnőm 1 éve szintén császárral szült, neki nem hatott az érzéstelenítő, ezért altatták.
Szia! Én decemberben szültem, császár lett a vége. Először gerincérzéstelenítőt kaptam (spinál), de nem hatott. Ezért végül altattak.
Gondolom ez orvostól és kórháztól is függ, az a biztos, ha megkérdezed előre, hogy mit tesznek, ha ilyen helyzet áll elő. Egyáltalán nem fognak tudatlannak gondolni.
Hozzáteszem, hogy én nem örültem az altatásnak. Reggel fél 9-kor született meg a lányom, igazából csak du. 3-kor tértem magamhoz, akkor volt erőm megnézni. De még nem kelhettem fel, csak 6 körül, és csak akkor tudtam először a kezembe venni.
Miután hazaengedtek (4. napon), 1 hétig kellett a kötésnek rajta lennie a vágáson. Miután levettem, sokkal jobb volt minden, normálisan le tudtam zuhanyozni.
Akkor már jöttem-mentem, szinte nem is éreztem, hogy pár napja műtöttek. Egyedül a nehéz dolgok cipelését nem mertem bevállalni. A sebem szépen gyógyult, a 6 hetes kontrollon már szinte nem is látszott a vágás, azóta is csak a 2 vége látszik inkább.
Én a szerencsésebbek közé tartozom, akik nem szenvedtek vele, nem fáj, nem érzékeny és nem is érzéketlen a vágás, nem gyulladt be, néha viszket, ha időjárásváltozás van, de egyébként semmi.
Igazából én is jól viseltem a műtét után a kellemetlenségeket, akkor valahogy eltompítja a tudat, hogy végre megvan a picikém és csak rá gondolok. Az első nap volt rosz, onnantól, hogy már felkelhet az ember, mozoghat, egyre jobban helyrejön. Nem vagyunk egyformák, van akit jobban megvisel. Az viszont rosz volt, hogy egy egész éjjel nem láttam a babámat, mert este 5-kor császároztak és csak másnap reggel hozták be megmutatni.
De jobb hogy így történt, hogy császároztak mert hatalmas volt a fiam 4700g és 60cm. Szerintem nem tudtam volna megszülni simán és adóthatott volna gond is.
A második babó nem tudom hogy fog érkezni...majd kiderül.
22h kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!