Ezt még sosem hallottam. Imádtam simogatni a pocakomat, amikor a kisfiam volt benne, sokszor kommunikált is velünk. Most már 15 hónapos nagyfiú, és él-hal az érintésért. Most a kistesó van a pocakomban, már alig várom, hogy őt is érezzem, hogy simogathassam, beszélgethessek vele.
2014. jún. 29. 22:07
2/18 anonim válasza:
Na ezt sem hallottam még, pedig lassan megszületik a harmadik gyerkőcöm.
Kezdem azt gondolni, hogy a terhességnek is már olyan lesz a megítélése, mint a bolti műkajáknak, azaz mindre rá van írva, hogy nyomokban tartalmazhat allergén összetevőket. Magyarán, ha egyszer a történelem során volt olyan kismama, aki elvetélt, és kiderült hogy sokat simogatta a hasát, akkor onnantól mindenkinek tilos hasat simogatni...
2014. jún. 29. 22:09
3/18 anonim válasza:
Miért? Nem szabad?
Még sose Hallottam efféle babonát.
Amikor a lányomat vártuk,én is, és a Férjem is rendszeresen simogattuk a pocakot, és nem lett semmi bajunk. Meg majdnem minden kismama szívesen simogatja a pociját szerintem.
Ott mivel indokolták, hogy miért nem lehet?
2014. jún. 29. 22:16
4/18 anonim válasza:
Én is olvastam ilyet több netes oldalon is. Állítólag azért nem nagyon szabad, mert méhösszehúzódásokat válthat ki. De ki bírja megállni?! Szerintem a világ egyik legtermészetesebb dolga,h egy édesanya simogatja a pociját (vagy akár apa, testvér, stb). Nem hiszem,h a "normális mértékű" simogatás ennyire veszélyes lenne.
2014. jún. 29. 22:20
5/18 anonim válasza:
Igen. Ingerelheti a méhet, már ha erre hajlamos a kismama.
Nekem egy időben kemenyedett, akkor kérte a dokim, hogy olyankor ne.
2014. jún. 29. 22:23
6/18 anonim válasza:
Igen tényleg méhösszehúzódást okoz.Legalábbis nekem a szülésznő mondta.A fiammal mikor beértünk a kórházba már 7 ujjnyira ki voltam tágulva, szinte semmire nem volt idő.Míg a papírt töltötte a szülésznő, elmúlt egy fájás én meg simogatni kezdtem a hasam és mondta ha nem akarok itt megszülni a vizsgálóba ne simogassam.... :D Érdekes dolog... :)Pedig tényleg természetes hogy néha meg megsimogatjuk a hasunkat.
2014. jún. 29. 22:28
7/18 anonim válasza:
Azért nem szabad simogatni,mert keményedést okoz.
Illetve méhösszehúzódást,koraszülést eredményezhet.
Sokan ülnek úgy kint a váróban,hogy simogatják a pocit,aztán bent meg panaszkodnak,hogy jajj,doktor úr nagyon sokat keményedek...Na vajon miért?
Tessék olvasgatni a terhességről!
2014. jún. 29. 22:30
8/18 anonim válasza:
Amikor kórházba kerültem a keményedéssel, akkor nekünk megtiltották az orvosok. Méhösszehúzódást okozhat.
Mi meg pont azért lógtunk sorban az infúzión, hogy ne legyen koraszülés.
2014. jún. 29. 22:46
9/18 anonim válasza:
Simogtani nem szabad sokat, mert méhösszehúzódást okoz, lepényleválást is akár, és egyszerűen ingerli is a babát, bármilyen furcsa is ez. A simogatás helyett inkább azt lehet csinálni, hogy egy helyben pihenteted a kezed a hasadon, és a meleg kézhez egyszercsak odakucorog a baba. Ez megnyugtatja, a simogtaás meg felingerli. Ez nem babona. Az orvosok legtöbbje ezt mondja.
2014. jún. 29. 22:59
10/18 anonim válasza:
Nekem elég kellemetlen, ha simogatom. Mondjuk 13. hétben vagyok, lehet később nem lesz ilyen problémám, de egyszerűen nem esik jól. Gondolom mindig ösztönösen odanyúlok, de nem épp jó érzés.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!