Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek erről?...

Mi a véleményetek erről? (Alkoholfogyasztás)

Figyelt kérdés

Nem igazán szoktam inni, nagyon ritkán (évente egyszer-kétszer) megiszom egy pohár vörösbort, a fehéret és a fröccsöt utálom, sörből is az alkoholmentest szeretem. Most 16 hetes terhes vagyok. A terhességem elejét nagyon rosszul viseltem, a 6-13. héten borzasztó rosszul voltam, és rengeteget hánytam. Annyira, hogy a végén szinte már mindentől undorodtam, enni sem nagyon tudtam, vitaminokat sem tudtam szedni, 4 vagy 5 kilót fogytam ezalatt. Az utóbbi hetekben kicsit csitult a dolog, az étvágyam kezd visszatérni, már csak ritkán jön rám a rosszullét.

A héten a férjem vett egy üveg bort, hogy a melegben majd fröccsözik. És megtörtént, ami velem még soha: megkívántam a fröccsöt és iszonyú jól esett. Azóta minden nap iszom pár kortyot, mert továbbra is kívánom és jól is esik, csak állati hülyén érzem magam, hogy én, aki egyébként nem iszom, miért pont a terhesség alatt jön ez rám?

Ti mit tennétek?

2014. jún. 28. 23:34
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pár korty nem fog megártani, és ha jól esik, csak bátran.

Hogy miért most jön rád? A terhesség misztikus dolog, kb. minden fura dolog normális, ami a terhesség alatt jön ránk. :) Ne aggódj, egészségedre! (A vörösbort mértékletesen még javasolják is.)

18khm

2014. jún. 28. 23:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ez érdekesen hangzik. Bár ahogyan a nők megkívánják a kovászos ubit terhesség alatt úgy megkívánhatnak bármi mást is SZERINTEM. SZóval... :D Bár azért én egy idő után meggondolnám a napi alkoholfogyasztást terhesség alatt. :D A sima szóda nem elégíti ki a hirtelen fellépő "megkívántam" dolgot. A meleg is szerepet játszhat. Én sosem szerettem a tonikot de nagy melegbennagyon is jól tud esni. :D
2014. jún. 28. 23:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Egészségedre!

Napi pár korty nem fog megártani. Én a 26. hétig voltam rosszul és a soproni gyümölcsös söröket kívántam, most meg elképzelni sem tudom, hogy tudtam akkor azt meginni.

2014. jún. 28. 23:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nem ártasz a babádnak és magadnak sem. Amikor terhes voltam, nekem a doki vérképzőt írt föl és azt mondta, igyak meg napi fél deci bort, mert vérszegény voltam. Nekem elég kivitelezhetetlennek tűnt, mert nem szeretem az alkohol ízét, de minden másnap azért magamra erőltettem.

Egy egészséges, kiegyensúlyozott 1 éves fiú anyukája

2014. jún. 29. 08:11
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Én mikor terhes lettem egyfolytában a sört kívántam.Magam sem tudom miért.Én aggódtam is emiatt,nem mertem inni ezért alkoholmentes került a hűtőbe.Azt se ittam meg egy dobozzal mindig de mikor arra vágytam bizony ittam.Tudom ez nem egyenlő a fröccsel de ha esténként egy pár kortyot megiszol nem hiszem hogy ártasz vele.
2014. jún. 29. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!