Ez mit jelent, jó helyen van a placenta? "A placenta a
mellső falon, mélyen, a belső méhszájat fedi"
Figyelt kérdés
2014. jún. 27. 08:16
1/7 anonim válasza:
Ha fedi a méhszájat, az nem túl jó!
De ahogy nő a magzat, úgy változhat! Szóval még akár természetesen is szülhetsz, ha a méhszájról elhúzódik!
2014. jún. 27. 08:21
2/7 anonim válasza:
Nekem is mellső fali és 16. hétig mélyen tapadó volt. Nekem azt mondták hogy nem kell túl aggódni, de azért vigyázni kell.A mellső falon azt jelenti hogy a hasfal felöl van megtapadva. Ettől talán később érzed a magzatmozgást de nincs vele baj.Mélyen tapadó, hogy lentebb van a kelleténél. Pihenj sokat, ne cipelj és én a sexet is kerülném.
2014. jún. 27. 08:25
3/7 anonim válasza:
Nekem polcolni kellet a fenekemet ˇhátha lemászik a méhszájról" A placenta,mert az nem jó ha a méhszájon van.
2014. jún. 27. 08:43
4/7 anonim válasza:
Kora terhességben még teljesen normális ha a belső méhszájat fedi.
Azt sem befolyásolja sokban hogy ettől mikor fogod először érezni a mozgásokat, hanem a hasad mérete, a gyerek habitusa és hogy mennyire lesz időd napközben is pihenni és csak magadra figyelni.
Ha az orvos külön nem tért ki rá, hogy extra odafigyelést igényel pl. kórelőzmény miatt akkor csak nyugi és élvezd ezt az időszakot!
2014. jún. 27. 09:33
5/7 anonim válasza:
Ahogy írták,a placenta a hasfal felől tapad,viszont mélyen van és fedi a méhszájat,de ahogy a méh növekszik a terhesség alatt,feljebb szokott kerülni. Érdemes azért vigyázni egy kicsit,sokaknál nem okoz gondod az ha mélyen van,de pl nekem okozott kisebb vérzést. Mert ha eléri/fedi a méhszájat,ott sérülékenyebb.Ezért az orvos pihenést javasolt.
2014. jún. 27. 09:44
6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.13 hetes voltam tegnap.az egész napos pihi megvan,mert 9.héttől hematómàm volt,most meg felmaródás van a méhszáj felett és vérzek.szóval fekszem egész nap.
2014. jún. 27. 10:25
7/7 anonim válasza:
Ez nem túl jó, bár még simán elmozdulhat feljebb.
Nekem is mélyen tapadó, belső méhszájat fedő méhlepényem volt, csak hátsó fali. Ágynyugalomra voltam ítélve és gyógyszereket is kellett szednem a 26. héttől. Sajnos a lepény nem ment feljebb, és minden igyekezet ellenére idő előtt le is vált.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!