Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Számít a terhességi teszt...

Számít a terhességi teszt "HCG csík" erőssége? Jelenthet problémát, elhalt babócát?

Figyelt kérdés
A ciklusom 12.napján voltunk csak együtt a férjemmel. 35.napon negatív terhességi teszt, mivel azóta sem jött meg, ma a 41.napon ismét teszteltem, Halvány lett a csík. A lányommal már a 30.napon kontrollcsík erősségű volt a HCG csík.
2014. jún. 20. 08:03
 1/6 anonim ***** válasza:
Lehetséges, menj el orvoshoz.
2014. jún. 20. 08:21
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem teljesen értem, a csík Nálad nem gyengül, hanem pont, hogy erősödik. Hisz volt egy negatív teszted és utána egy halvány pozitív. Nekem ez egyértelműen terhességet jelent.

Ettől függetelnül sajnos lehet belőle még vetélés a későbbiekben, de annak nincs köze ehhez.

Ne hasonlítsd az esetet az előző terhességedhez, mert minden terhesség más.

Menj orvoshoz minél hamarabb, hogy megállapíthassa a terhességet (és megnézze, nem-e méhen kívüli)

(ha elhal a baba, akkor 1-2 napon belül úgyis megjön és azt észre fogod venni, mert nagyon erős vérzéssel társul)

2014. jún. 20. 08:54
 3/6 A kérdező kommentje:
Arra gondolok, hogy elvileg 6 hetes terhes vagyok, és nagyon halvány a csík. Ilyenkor a HCG szint nagysága miatt már egyértelmű erős csíknak kellene lennie, ha jól tudom.
2014. jún. 20. 09:45
 4/6 A kérdező kommentje:
A peteérésem kb. középidőben volt, mert csal egyszer voltunk együtt az előző hónapban, a 12.napon, így későbbi peteérés nem lehetséges.
2014. jún. 20. 09:46
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Így, ebben a formában nem jelent semmit, a reagens minősége is változó tesztenként, a lényeg, hogy pozitív. Azt szoktuk mondani, hogy legyen egy kiindulóteszt (bármikor is lesz pozitív) - mert pl. ha sokáig "időzik" a petevezetőben, akkor típusosan később válik pozitívvá a teszt, később lesz kifejezett a hcg termelés.

Tehát ha aggódsz, innentől figyeld, hogy erősödik-e vagy gyengül, de mindig ugyanolyan márkájú teszttel. Igazából a legjobb az volna, ha egy bHCG teszt készülne, akkor lehet tutira mondani mindent.

2014. jún. 20. 10:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. jún. 20. 15:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!