A vércukorszintem a terheléses vizsgálatnál 7,13 lett. (éhgyomorra 3,42) Mit ehetek, vagy mire kell figyelnem?
Figyelt kérdés
A dokimmal még nem tudtuk megbeszélni a részleteket, mert szabin van, én csak az eredményt tudom...2008. júl. 31. 18:25
1/4 anonim válasza:
Teljesen jó a terheléses eredményed, ( 8 mmol/l felett kell diétázni ) az éhgyomrid meg az alsó határon van. Nyugodj meg, és boldog babavárást kívánok.
2/4 anonim válasza:
Nekem a cukor és a szénhidrát kiiktatását javasolták.Nem eszem péksüteményt,tésztát,fagyit stb.Helyette megy a főzelék a husi meg a gyümölcs.Bár abból sem mindegyik ajánlott. Napjában többször kell enni keveset.Én pl. kétóránként eszem.Minden második étkezésem gyümölcs.Általában egy szem barackot szoktam ilyenkor megenni,vagy egy kis dinnyét.Fogytam is egy kilót az elmúlt hónaphoz képest.Megijedtem egy kicsit, de azt mondta a védőnő,hogy ez ezzel jár.De majd a dokid elmondja, hogy mit kell tenni.Hozzá lehet szokni.
3/4 anonim válasza:
Szia! Mindent el kell hagyni, amiben cukor van, továbbá az ételek szénhidrát mennyiségét kell figyelembe venni. Ezeket a www.macosz.hu oldalon részletesen megtalálod egy táblázatban. A dokid majd meg fogja mondani, hogy naponta hány g szénhidrátot fogyaszthatsz napi 6 étkezés során. Én 180g-os diétát tartok a következők szerint. Ennek általában a következő a beosztása: reggeli: 30g, tízórai: 20g, ebéd: 50g, uzsonna: 20g, vacsora: 40g, utóvacsora 20g. Ennél szigorúbb is van, az első terhességemnél 160g-os volt. Ha további kérdéseid vannak a diétával kapcsolatban, nagyon szívesen segítek, írj mailt. Kitartás!
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat, most tudtam csak megnézni..
Ha még olvassátok, jó egészséget mindenkinek!
2008. aug. 5. 21:59
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!