12. hét után milyen vizsgálatokat kell illetve ajánlott elvégeztetni?
Nekem így jöttek a vizsgálatok a 12. héttől:
12. héten- kötelező ultrahang a klinikán, plusz nekem vérvétel is akkor volt, a kombinált tesztet kértem, ami fizetős, de nem kötelező.
16. hét- Afp vérvétel
18. hét-kötelező ultrahang a klinikán
26. héten- cukorterhelés a klinikán. Van aki ezt már a 24. héten elvégezteti.
A következő amire majd mennem kell, az a 32. hét körül lesz, szintén a klinikán ultrahang.
Magánorvoshoz járok, így minden hónapban egyszer megyek nőgyógyászhoz, aki megvizsgál, illetve védőnőhöz járok. Nekem eddig ennyi volt.
Szia!
Nem kaptál gondozási tervet? A dokidnak kellene adnia vagy a védőnőnek. Nekem mind a ketten adtak.
Első vér és vizelet vétel a 12.hétben van.
Második vérvétel a 16.hétben.
Harmadik 26.hétben és negyedik 37.hétben lesz majd.
Neked az első ultrahang szűrésem a 13.hétben volt
Következő majd a 20.hétben lesz.A harmadik majd a 30-32.hétben és az utolsó szűrés majd a 37-38.hétben lesz.
Emellett én 3 hetente járok a dokimhoz és 4 hetente a védőnőhöz. 14heses kismama vagyok. Még belgyogyira és fogdokihoz nem kellett mennem..Ezek a fontos vizsgálatok. Legalábbis nálam/nekem...
Uhh, 7-es válaszoló nálatok mennyi vizsgálat van? Nem tudom, hogy irigykedjek-e. Én nem Magyarországon élek. Most 21 hetes vagyok és nálam ez eddig így nézett ki:
6. heti Uh (ezt én akartam, de az első kötelező vizsgálat csak a 12. heti UH)
12. heti UH
12. héten vettek vért, de nem vérképvizsgálatra, hanem a genetikusnak küldték a vért.
Genetikus a vérből megállapítottakat mondta el, de ha minden rendben, akkor nem is magyaráz semmit, csak mondja, hogy minden rendben és viszlát
22. heti Uh-ra most megyek, az nálunk az olyan genetikai UH, mint MO-n a 18 heti
Egyszer mérték a súlyom és a vérnyomást a 12. héten.
Ennyi. Nem kell védőnőhöz járni, nem kell háziorvoshoz sem járni, csak a nőgyógyászhoz kell járni, aki engem a 12. héten látott utoljára. Nem volt még sem vizeletvizsgálat, sem vérképvizsgálat, sem belgyógyász, sem fogorvos
Azért érdekes lenne egyszer egy összehasonlítást készíteni, hogy egyes országokban mennyir más a terhesgondozás. És meglepő, hogy épp a fejlett nyugati országokban van kevés vizsgálat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!