Egyszeri kicsi barnázás 8-9 hetes terhesen mennyire veszélyes? Kell aggódnom? Vetélés előjele lehet?
Szia
Egy kicsit vissza kellene fogni a dolgokat főleg így az elején!!
Pihenj és ha újra tapasztalsz valamit akkor menj dokihoz.
Nekem 5 hetesen volt egy nagyon kevés barnás folyásom, ami egy két óra alatt el is múlt nyomtalanul, mégis kaptam rá gyógyszert. Én nem kockáztatnék semmi pénzért, így nagyon valószínű, hogy az egész terhességem alatt kerülni fogom a szexet (természetesen csak magamtól vonom meg a jót, a páromtól nem:))
Nagyon sok kismamának fontosabb a gyerek mint a szex, és ha hiszed ha nem sokan nem szeretkeznek akár 9 hónapig is!!!
"Úgy alakult, hogy többször is együtt voltunk aznap, sok kihagyás után." Ez nem épp a "hetente, másfél hetente összebújunk", amiről írod, hogy szerinted nem baj. Nem is. De véleményem szerint 9 hetes terhesen napi többszöri szex SOK.
Az első 12 hétben a legvédtelenebb a baba, és a spontán vetélés veszélye csak a 14. hétre mérséklődik igazán. Amikor 5 hetesen, vérzéssel mentem be a nőgyógyászati ügyeletre, az ügyeletes orvos majdhogy le nem szedte a fejemet, amikor bevallottam neki, hogy két nappal azelőtt szeretkeztünk. Pedig mi nagyon óvatosan csináltuk, hiszen már tudtunk a babáról, ráadásul csak hetente kétszer, mert ilyen az étvágyunk.
Ebben az első 12 hétben a kismamának jobban kell vigyáznia magára, mint a szeme fényére. Ennek fényében mondtam, hogy a rekordok döntögetésének nem most van itt az ideje. Szeretkezzetek, de mértékkel és óvatosan.
Egy kis barnázásból meg könnyen lehet vetélés. Most valószínűbbnek tűnik, hogy a sok szex az oka (pár csepp vér kicsapódott a hüvly savas közegében, attól lett barna a váladék), de ki dönthetné ezt el? A legésszerűbb az lenne, ha nem adnátok esélyt a szex miatti vérzésnek egyáltalán, hogy ne kelljen emiatt megijedni, ugyanakkor ha barnázás, vérzés fordulna elő mégis, akkor azonnal orvoshoz fordulnál, késlekedés nélkül.
A 2. válaszoló vagyok
2 vetélés után a 3. terhességemet se tökéletesen kezdtem,az elején elvoltunk tiltva a szextől a falat kapartam kínomba, 2. trimeszterbe már óvatosan mehetett volna hát nem sok kedvem volt hozzá,de azért megtörtént néha néha,3.trimeszterbe 1-2 alkalom volt mert gyerekem olyankor mindig magához tért és nagyon rugdosott.
Nem kell 9 hónapig mellőzni ha nem olyan nagy a baj,de csak óvatosan! (Legalább a 12. hétig mellőzétek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!