A fogadott orvos megszokta kérdezni, hogy milyen szülést szeretne a kismama? Hüvelyi vagy mindenképpen császár?
Én pl. császárral szeretnék. Volt két apró beavatkozás a végbélnyílásomnál. Nem szeretném ha ott lent megint gond lenne. Viszont orvosilag nem indokolt, tehát szülhetnék simán.
Másrészről akkor látom értelmét a szülés árának kifizetését, ha úgy szűlhetek, ahogy én szeretnék.
elvileg nem lehet császározni csak úgy, csakis indokolt esetben, ha a magzat, vagy az anya épségét veszélyeztetné a hüvelyi szülés.
amúgy tájékozódtál teljesen, valóban egy hüvelyi szülés kihatással lenne a műtétedre?
ugyanis én tök simán szültem, és semmi, de semmi következménye nem volt altájilag, se aranyér, se inkontinencia, olyan vagyok, mint "lánykoromban". ráadásul a szülés se fájt annyira (a vakbélgyulladás okozta fájdalom, és a vakbélgyuszis vizsgálatok nekem rosszabbak voltak. igaz, ritka könnyű szülésem volt)
szóval járd körbe a témát én azt mondom.
amúgy biztos van, akik meg lehet erre venni, a kórház is több pénzt kap az OEPtől egy császárra, de egy igazán jó orvos nemet mond. én azt mondanám, az az orvos, aki a kérésedre igennel válaszol, nem lehet a legjobb orvos.
Az en dokim se csaszaroz...nekem 4kg feletti babat josoltak.mondam h neeem biztos h nem szulom meg.csaszar....na a doki kozolte h fejezzem be az egy komoly mutet..nem lesz itt semmi gond.vegul gatvedelemmel 3700grammos babat szultem.az aranyerem extrem brutal modon kijott mert nagyon hosszu volt a kitolas meg amugy is erzekeny terulet....de orulok h nem mutottek.szules kozben is rettegtem a mutotol...feltem nehogy vmi komplikacio legyen.
de ha ennyire szeretned biztos van doki aki megcsinalja.
Nem szokta megkérdezni, de nyugodtan megkérdezheted a szülésről. Ő nem élményként fogja mesélni, hanem szakmai szemmel. Átbeszélhetitek, hogy melyiknek mi a kockázata, ő mikor mondja azt, hogy most már császár...
Beszélj vele a félelmedről, a problémádról, szerintem nem egyedi eset, hogy valakinek hasonló gondjai, félelmei vannak. Úgyis ő látja odalenn a dolgaidat, ő tudja megítélni, hogy valóban veszélyesebb-e a hüvelyi szülés, mint a császár.
Sok embernek nem okoz gondot a császár, nekem sem volt vele problémám, pedig kettő volt.
Ennek ellenére azt mondom, csak a régi beavatkozások miatt ne akard. Emellett tényleg kell indok, a dokim, mielőtt vittek volna a műtőbe, egyeztetett a főorvossal és az ügyeletes orvossal is. Sőt, az elsőnél az ügyeletes külön vizsgált és együtt döntöttek a műtétről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!