Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Milyen vitaminokat...

Kismamák! Milyen vitaminokat és gyógyszereket szedtek?

Figyelt kérdés
Még nem voltam orvosnál,egy hete késik,a tesztem pozi lett.Szedjek már most valamit,vagy majd az orvos elmondja mit kell szednem?Csak jövőhéten megyek dokihoz.
2014. jún. 18. 11:20
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

12. hétig csak folsavat szedtem, utána csak 2-3 naponta veszek be egy terhesvitamint, mert kiegyensólyozottan étrkezek, minden nap zöldség, gyömölcs, joghurt... Bármelyik terhesvitamin jó, kísérletezd ki, hogy neked melyik válik be. Nem feltétlenül a legdrágább a legjobb. Én egy ideig ittam a hipp natalt, mert az mégiscsak nem művitamin, hanem vitaminozott gyümölcsital, de most nem tudom beszerezni sajnos.

a 18. héttől csontosodik a magzat, ekkor jó a fokozott kálciumbevitel. Én 600 mg-s DM-es tablettát szedek. Plusz 300 mg-s magnézium van itthon (amit elég lenne csak akkor szedni, ha görcsölsz, keményedsz, bár az is igaz, hogy a kálcium felszívódását elősegíti a magnézium is)

2014. jún. 18. 13:16
 12/14 anonim ***** válasza:

Egy nem olyan hülye ember (Czeizel Endre) megmondja a tutit.

https://www.youtube.com/watch?v=aJj0LCtBldQ

"Fejlődési vitaminokkal a fejlődési rendellenességek 1/3 megelőzhető"

B11 vitamin B12 B6 B2 vitamint javasolja

Nemrég találtam a videóira, amúgy nem szedtem én se terhesvitamint csak folsavat, vasat (maltofer), c-vitamint valamint a vége felé 30. héttől kalciumot meg halolaj kapszulát ha épp eszembe jutott. HIPP Natalt ittam egy darabig csak sajnos az elég drága de szoptatásnál szerintem visszatérek majd rá.

2014. jún. 18. 14:08
 13/14 anonim ***** válasza:
*magzatvédő
2014. jún. 18. 14:09
 14/14 anonim ***** válasza:
Köszi a lepontozást!!szép napot
2014. jún. 18. 14:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!