Kismamák! Milyen vitaminokat és gyógyszereket szedtek?
12. hétig csak folsavat szedtem, utána csak 2-3 naponta veszek be egy terhesvitamint, mert kiegyensólyozottan étrkezek, minden nap zöldség, gyömölcs, joghurt... Bármelyik terhesvitamin jó, kísérletezd ki, hogy neked melyik válik be. Nem feltétlenül a legdrágább a legjobb. Én egy ideig ittam a hipp natalt, mert az mégiscsak nem művitamin, hanem vitaminozott gyümölcsital, de most nem tudom beszerezni sajnos.
a 18. héttől csontosodik a magzat, ekkor jó a fokozott kálciumbevitel. Én 600 mg-s DM-es tablettát szedek. Plusz 300 mg-s magnézium van itthon (amit elég lenne csak akkor szedni, ha görcsölsz, keményedsz, bár az is igaz, hogy a kálcium felszívódását elősegíti a magnézium is)
Egy nem olyan hülye ember (Czeizel Endre) megmondja a tutit.
https://www.youtube.com/watch?v=aJj0LCtBldQ
"Fejlődési vitaminokkal a fejlődési rendellenességek 1/3 megelőzhető"
B11 vitamin B12 B6 B2 vitamint javasolja
Nemrég találtam a videóira, amúgy nem szedtem én se terhesvitamint csak folsavat, vasat (maltofer), c-vitamint valamint a vége felé 30. héttől kalciumot meg halolaj kapszulát ha épp eszembe jutott. HIPP Natalt ittam egy darabig csak sajnos az elég drága de szoptatásnál szerintem visszatérek majd rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!