Kismamák! Milyen vitaminokat és gyógyszereket szedtek?
Ha normálisan táplálkozol, akkor a folsavon kívül más nem kell. A terhesség későbbi fázisában még a magnézium, kálcium hasznos.
Minden mást táplálékkal be tudsz vinni - szemben azzal, amit a terhesvitaminok reklámjai próbálnak elhitetni.
"Tele van terhes vitaminos reklámmokkal a tv!!! Érdemes szedned már most +folsav !!32hkm"
Igen, amikor a marketing tökéletesen működik és szó szerint visszamondja a fogyasztó, amit a reklám a szájába rágott :)
Ha a reklám azt mondja, akkor ugye gondolkodás nélkül követni kell :)
Egyébként egy kis magyarázat a folsavhoz, magnéziumhoz, kálciumhoz:
Folsavból valóban nem tudsz elegendő mennyiséget bevinni táplálékkal, első 12 hétben fontos. Utána se árt, de akkor már nem baj, ha esetleg elmarad.
Magnézium: az izomlazító hatása miatt szokták javasolni a harmadik trimeszterben, főleg, ha valaki görcsöl, vagy kínozzák a jóslófájások, valamint a méhszáj idő előtti kinyílását segíthet megelőzni.
Kálcium: a magzat a csontozat felépítése miatt elég sok kálciumot elszív a szervezetből. Mivel ezt akár az anyai csontozatból, fogsorból is kioldja a szervezet, érdemes pótolni a megnövekedett igény miatt. De ez táplálékkal is bevihető, csak össze kell válogatni a magas kálciumtartalmú ételeket.
C-vitamin amolyan jolly-joker. Én szedtem, mert energikusabbá tett, de a hatása ugyanaz, mint nem terhesen, tehát nem jobban vagy kevésbé indokolt a szedése.
én elevitet szedtem de csak télen mikor nen tudtam annyi zöldség, gyümölcsfélêt bevinni. (itthon megtermeltet fogyaztottam csak)
meg vasat irtak elő mert vashiányos voltam
+ szedten magne b6-ot mert keménykedett sokat a pocim!
csak a magnéziummal az utolsó hetekben óvatosan, mert nehezítheti a méhösszehúzódásokat, vagyis a szülést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!