Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák! Milyen vitaminokat...

Kismamák! Milyen vitaminokat és gyógyszereket szedtek?

Figyelt kérdés
Még nem voltam orvosnál,egy hete késik,a tesztem pozi lett.Szedjek már most valamit,vagy majd az orvos elmondja mit kell szednem?Csak jövőhéten megyek dokihoz.
2014. jún. 18. 11:20
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Tele van terhes vitaminos reklámmokkal a tv!!! Érdemes szedned már most +folsav !!32hkm
2014. jún. 18. 11:22
 2/14 anonim ***** válasza:
69%

Ha normálisan táplálkozol, akkor a folsavon kívül más nem kell. A terhesség későbbi fázisában még a magnézium, kálcium hasznos.

Minden mást táplálékkal be tudsz vinni - szemben azzal, amit a terhesvitaminok reklámjai próbálnak elhitetni.

2014. jún. 18. 11:23
 3/14 A kérdező kommentje:
Köszi,a reklámokkal tele a hócipőm.Ha mindent megennél amit a reklámokban látsz...
2014. jún. 18. 11:23
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

"Tele van terhes vitaminos reklámmokkal a tv!!! Érdemes szedned már most +folsav !!32hkm"

Igen, amikor a marketing tökéletesen működik és szó szerint visszamondja a fogyasztó, amit a reklám a szájába rágott :)

Ha a reklám azt mondja, akkor ugye gondolkodás nélkül követni kell :)

2014. jún. 18. 11:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként egy kis magyarázat a folsavhoz, magnéziumhoz, kálciumhoz:

Folsavból valóban nem tudsz elegendő mennyiséget bevinni táplálékkal, első 12 hétben fontos. Utána se árt, de akkor már nem baj, ha esetleg elmarad.

Magnézium: az izomlazító hatása miatt szokták javasolni a harmadik trimeszterben, főleg, ha valaki görcsöl, vagy kínozzák a jóslófájások, valamint a méhszáj idő előtti kinyílását segíthet megelőzni.

Kálcium: a magzat a csontozat felépítése miatt elég sok kálciumot elszív a szervezetből. Mivel ezt akár az anyai csontozatból, fogsorból is kioldja a szervezet, érdemes pótolni a megnövekedett igény miatt. De ez táplálékkal is bevihető, csak össze kell válogatni a magas kálciumtartalmú ételeket.

C-vitamin amolyan jolly-joker. Én szedtem, mert energikusabbá tett, de a hatása ugyanaz, mint nem terhesen, tehát nem jobban vagy kevésbé indokolt a szedése.

2014. jún. 18. 11:28
 6/14 anonim ***** válasza:
57%
Nem kell követni de azért jó mert információt ad!! Nem kell futni és megvenni de legalább képben van az ember!! Amúgy meg hiába az étkezés ha nem tudsz olyan vitaminokat bevinni ami pl a terhesvitaminokban ban főleg mennyiségileg
2014. jún. 18. 11:29
 7/14 anonim ***** válasza:
Én Pharmaton Matruelle-t szedek, az az egy, amiben nincs "A" vitamin, ami nálam hányást okozott. Magnéziumot a 16. héttől már szednem kell.
2014. jún. 18. 11:31
 8/14 anonim ***** válasza:

én elevitet szedtem de csak télen mikor nen tudtam annyi zöldség, gyümölcsfélêt bevinni. (itthon megtermeltet fogyaztottam csak)

meg vasat irtak elő mert vashiányos voltam

+ szedten magne b6-ot mert keménykedett sokat a pocim!

csak a magnéziummal az utolsó hetekben óvatosan, mert nehezítheti a méhösszehúzódásokat, vagyis a szülést!

2014. jún. 18. 11:31
 9/14 anonim ***** válasza:
érdekességként megjegyezném hogy nem kioldja a csontozatból, fogakból a kálciumot, henem elveszi azt ami beêpülne erősítene.
2014. jún. 18. 13:01
 10/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. jún. 18. 13:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!