Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ugye nem rontottam el? 9...

Ugye nem rontottam el? 9 hetes kismama. Többi lent.

Figyelt kérdés

9 hetes kismama vagyok és az első terhességem.

Az orvosom felírta az elején a Magnerot tablettát és úgy h 3x1 szem naponta. Azt mondta ez azért kell mert majd úgyis előbb utóbb fog a kezem lábam görcsölni a terhességtől.

Mondom még úgysem görcsöl ha csak erre kell szedni ezért átálltam napi 1 szemre este.

Van mikor fel vagyok puffadva olyan mintha mennem kéne nagy wcre vagy mintha tele lennék levegővel és feszít.

Most néztem itt a gyakorin utána h ezért is kellene a Magnerotot rendesen szedni.

Szedek mindennap egy szem Gravidát és folsavat külön meg egy szem Magnerot.

De mivel ez a problémám elkezdtem ma rendesen a napi 3x1 Magnerotot.

Nekem csak a kéz és láb görcsökre mondta h szedjem.

Ugye a babának nem ártottam ezzel h keveset vettem be?

Már mikor terveztük is szedtem Gravidát és folsavat.

Csak most félek. Ugye még menthető a dolog és nem szúrtam el?

Aggódom.

25/L

2014. jún. 18. 10:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
nem rontottál el semmit ne izgulj... semmi baja nem lesz a babának ettől :)
2014. jún. 18. 10:46
 2/15 anonim ***** válasza:

Nem rontottál el semmit!

De szedd rendesen mert ez hasi görcsre is van!

Nekem azért kellet szednem h. ne legyenek görcseim mert az vetélést okoz de ettől nem lesz nálad baj ha nem görcsöl a hasad!

Nyugodj meg!

Boldog babavárást!

2014. jún. 18. 10:52
 3/15 anonim ***** válasza:
Figyelj nem a semmiért mondta a doki hogy mennyit vehetsz be!!! Szóval nyugi!! Ha a doki azt javasolta hogy ennyit kell bevenned akkor jó ha be is veszed!!! Nyugi nem lesz semmi baja a babának!!! Amúgy a másra is hatásos!! 32hkm
2014. jún. 18. 10:53
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszike megnyugodtam kicsit. Csak ő a hasi puffadást feszülést nem mondta csak a kezeim lábaim majd idővel fognak görcsölni. Én meg úgy voltam vele minek szedjek napi 3 at ha még nem görcsöl. Csak a hasam feszül és tanultam az esetből. Csak remélem nem ártottam vele a kicsimnek.
2014. jún. 18. 11:07
 5/15 anonim ***** válasza:
Nyugi,semmi baj nem lesz. Azért a dokid azt is elmondhatta volna,hogy a magnézium nemcsak a kéz meg láb görcsökre van,hanem arra is,hogy a pocid ne görcsöljön meg keményedjen sokat,mert az nem jó. Amit írsz,a puffadás,az meg sima puffadás csak szerintem,ami elég gyakori terhesen,ilyenkor minden változik,lelassul az emésztés,és ettől van. Van,akinek elmúlik a 12.hét körül,nekem sajna majdnem végig volt,bármit ettem.
2014. jún. 18. 11:09
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem rontottad el, ez csak vitamin, nem kötelező szedni. Én anno csak 30 valahanyadik hét után vettem be néha pár darab magnéziumot, nem görcsölt és zsibbadt semmim enélkül se, a babó se kívánkozott ki idő előtt.
2014. jún. 18. 11:17
 7/15 anonim ***** válasza:
A puffadás teljesen természetes tünet pláne az első trimeszterben, ezen a magnézium nem fog segíteni. Elég ha a terhes vitamint szeded, a magnéziumot onnantól kell rendszeresen bevenni ha ténylegesen görcsöket tapasztalsz (lehet az hasi vagy lábgörcs). Addig max. túlbiztosításként tudod szedni, de amíg ténylegesen nincsen rá szükséged addig sem a babának sem magadnak nem ártasz azzal, ha nem szeded.
2014. jún. 18. 12:08
 8/15 anonim ***** válasza:

Szia! Nem rontottal el semmit! :) En kulfoldon elek, es itt pl se magneziumot, se kalciumot nem irnak fel kulon, hanem csak a terhesvitamint javasoljak; azt is leginkabb a terhesseg elejen a folsav miatt. Itt az anyukak termeszetesnek veszik a gorcsoket.

En azert szedek magneziumot is, meg kalciumot is, sot vasat pl. kulon felirtak verszegenyseg miatt. Emellett szedem a terhesvitamint is, de en ikrekkel vagyok varandos, ugyh a szervezetemet kicsit jobban igenybe veszi a 2 kisember. :) De egyebkent en sem aggodom tul az egeszet latva, hogy itt mennyire lazan fogjak fel.

A babanak nem lesz semmi baja, emiatt ne aggodj, m o ugyis elveszi a szervezetedbol, amire neki szuksege van. Boldog babavarast!! :)

2014. jún. 18. 12:11
 9/15 anonim ***** válasza:
Ja a hasad meg nem a magnézium hiány miatt feszül hanem mert nő a méhed, nyúlnak a tartószalagok. Ez szintén teljesen normális. Ha belegondolsz a terhesség előtt szilva méretű méhed a terhesség végére görögdinnye méretűre fog nőni és mivel ez az első terhességed a tartószalagok most nyúlnak meg először ilyen jelentősen. Ezt jelenti szimplán a feszülés.
2014. jún. 18. 12:12
 10/15 A kérdező kommentje:
De már most is nyúlnak mikor még ilyen kicsi?
2014. jún. 18. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!