Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi táppénz alatt nem...

Terhességi táppénz alatt nem mehetek sehova?

Figyelt kérdés

6 hetes a pocaklakóm :) dokim kiírt táppénzre.

Vannak napok amikor kicsattanok van amikor sokat kiabálok a wc-vel :)

Ha kiírt táppénzre nem mehetek sehova mert táppénzen vagyok?

Most lesz párommal az évfordulónk elszeretnénk menni valahova kettesben, de attól félek, hogy meglát egy munkatárs és szalad a főnökhöz, hogy semmi bajom, és kirugnak.

Lehet hülye példa de ha kirakok egy képet rólunk pl facebookra és éppen nem otthon az ágyat nyomom akkor abból baj lehet?

Tudom nem kell kirakni csak példát szerettem volna ezzel.

Előre is köszönöm a választ!

28/n

2014. jún. 17. 22:41
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy törvényileg ugyan az igaz. Köteles biztosítani más munkát.
2014. jún. 17. 23:11
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Igaza van az utolsó válaszadónak. A munkáltató ilyen esetben is köteles más munkakört biztosítani, ha nem tud, akkor lehetséges a terhességi táppénz. Bármilyen okból van valaki táppénzen, annak elvileg meghatározott címen elérhetőnek kell lennie, mert még mindig ellenőrizhetnek.
2014. jún. 17. 23:46
 13/18 anonim ***** válasza:
58%

Igazából azért vagy táppénzen/betegen, mert beteg vagy, ezért otthon kell lenned, pihenni.

Ha ilyenek az emberek, ne kockáztass!

Barátnőm is táppénzen volt, s le utaztak vidékre. Ott elkezdett vérezni, elmentek a kórházba, kiderült elvetélt.

Haza mentek, ment a dokihoz az abortuszos papírokkal.

A doki meglátta a papirokon hogy vidéken történt ez az egész, s jól leszúrta barátnőmet, hogy nem azért írta ki betegre hogy eljárjon erre arra hanem hogy otthon pihenjen...

Nem vállalta többet, mondta ez neki így veszélyezteti a munkályát, s örüljön ha az OEP ezt nem veszi észre...

2014. jún. 18. 07:23
 14/18 anonim ***** válasza:

Csak te tudod a teszt alapján, hogy terhes vagy, vagy a nőgyógyász is kiállított már egy papírt a terhesség tényéről? Van már kiskönyved?

Ha az orvos még nem adott papírt a terhesség tényéről akkor hiába vagy kisamama nem veszélyeztetett terhességi táppénzen vagy csak sima táppénzen, ahol meg van szabva a "kijárási idő".

Valamint ha a munkáltatód felé még nem jelzted (írásban), hogy terhes vagy akkor nem vagy védett, tehát "bármilyen mondvacsinált indokkal" kirúghatnak.

2014. jún. 18. 07:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Ja és orvosilag onnantól számítasz terhesnek ha már van szívhang. Előtte hiába látnak petezsákot stb. az még nem minősül élő terhességnek.
2014. jún. 18. 07:47
 16/18 anonim ***** válasza:

Igen, akár bele is köthetnek, ha elmászkálsz:

[link]

ez nálatok az orvosi rendelőben nincs kirakva?

2014. jún. 18. 08:24
 17/18 A kérdező kommentje:
Voltam nőgyógyásznál, kaptam igazolást, hogy terhes vagyok. Holnap megyek vissza akkor lesz szívhang azt mondta a doki
2014. jún. 18. 10:16
 18/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha eddig még nem volt szívhang akkor csak sima táppénzen vagy. Ott pedig megadják a táppénzes papíron, hogy mettől meddig lehet kijárásod otthonról.

De én a helyedben nem kockáztatnék. Inkább főzz otthon valamit/rendeljetek és otthon töltsetek el egy romantikus vacsorát, az senkinek nem szúrhatja a szemét.

2014. jún. 18. 10:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!