Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Óriásbébi? Mekkora lesz a végére?

Óriásbébi? Mekkora lesz a végére?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk ultrahangon, ma töltjük be a 32. hetet és az uh alapján a babánk becsült súlya 2500 gramm, és minden mért csontja 3 héttel nagyobb (pocakmérete 36 hétnek felel meg :) ) a doki is mondta, hogy jó kis husis baba, a kis arca majd szétreccsen, olyan kis dundi... :D

Volt másnak is ilyen nagy a picurkája? Mennyi lett a súlya a terhesség végére? Mekkora bodykat, rugikat érdemes így vennem?

(nem fogant amúgy korábban, biztosan 32 hetes)

Köszönöm a válaszokat...

2014. jún. 12. 10:57
 1/10 anonim ***** válasza:
17%

Ezek a mérések nagyon megbízhatatlanok, rengeteget tévednek a gyerek méretét illetöen.

Nekem a 32. héten azt mondták, hogy elhaladta a 3,2 kg-ot, aztán megszületett 2,9-cel a 40. héten.

Ha ez igaz: "a doki is mondta, hogy jó kis husis baba, a kis arca majd szétreccsen, olyan kis dundi", akkor az orvosod hülye, olyan nincs, hogy egy gyereknek majdnem szétreccsen az arca.

2014. jún. 12. 11:02
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is kb 2-3héttel mérték nagyobbnak! Szülés előtt egy héttel azt mondták,hogy 3700grammnál nagyobb, 3900grammal és 57cm-el született! 62es ruhát vittünk, vettem, ami nagyon jó döntés volt, mert sok ruha volt, amit kaptunk, de már ujjszülöttként sem tudtam ráadni annyira kicsi volt rá!
2014. jún. 12. 11:02
 3/10 anonim ***** válasza:

33 hetes uh-n 3000 grammra becsülték a fiam súlyát, a fiam a méretei alapján 36 hetesnek felelt meg. Mondta is a doki, hogy 4 kg körüli súllyal fog születni. 2 hét múlva kellett visszamennem kontrollra, akkor valamennyit visszavett a fejlődésből, akkor 3300 grammra becsülték, de mondta az orvos, hogy most már nem fog olyan nagy ütemben fejlődni, nem lesz nagyobb 4 kg-nál, de ott lesz a közelében.

Egészen pontosan a 38. héten született a fiam és 3960 grammal és 54 cm-el. Szóval nem lett azért óriásbaba, de éppen kicsi sem lett.:) Nekem teljesen jól tippelt a doki.:)

Amúgy 56-os ruhákat nem igen használtuk, csaj pár napig, 62-es ruhákkal indultunk inkább.

2014. jún. 12. 11:09
 4/10 A kérdező kommentje:

4d-n voltunk, és - lehet én fogalmaztam kétértelműen - de természetesen nem komolyan mondta, hogy szétreccsen, csupán mosolyogva említette meg, hogy husis baba és a 4d-s képek alapján kis kerekfejű, pofis baba, erre értette... de nem hülye a doki, csupán jókedvűen zajlott az uh...

Köszönöm az eddigi válaszokat...

2014. jún. 12. 11:09
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem 4500rgammra merték a szules reggelen. A baba 3450 gramm lett.
2014. jún. 12. 12:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem érdemes ezekre adni. Méretei alapján 32 hetesen 2800gr-ra becsülték a babát. A 36 hetes uh-n 3300gr-ra. Ezek vagy bejönnek, vagy sem, de nem olyan sok a 2.5 kg, nem egyforma ütemben fejlődnek, lelassul a hízás is, ha hirtelen sokat szednek fel. Nyugodtan tegyél 56/62es ruhákat, előre nem tudod melyik lesz a jó. Első fiam 3620gr és 57 cm volt mégis 56os ruhákat hordott jó darabig.
2014. jún. 12. 13:07
 7/10 A kérdező kommentje:

Huh kedves 5ös válaszoló, azért ez nagyon durva, hogy mekkorát tévedett az uh-gép... gondolom meglepődtél :)

nagyon szépen köszönöm a válaszokat és a babaruhaméret-tippeket, hamarosan nekünk is kiderül, hogy mennyi az annyi :)

További szép napot mindenkinek :)

2014. jún. 12. 14:30
 8/10 anonim ***** válasza:
Most szült ismerősömnek 2400 mértek 32 hetesen, 39 hétre szült és 3200 g lett a baba.
2014. jún. 12. 15:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem a 30. héten tippeltek 2000g-ot, erre mondta a doki, h esélyes a 4 kg fölötti baba. A 27. héten a 4D-s grafikon is 4000-4400 közé hozta a születési súlyt.. kicsit aggódni is kezdtem, de most megnyugtattatok! :) A méretek nekünk is 2 héttel nagyobbak!
2014. jún. 13. 23:53
 10/10 anonim ***** válasza:
Mekkora lett a baba végül?
2014. dec. 8. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!