Diéta kora terhes szakaszban?
Sziasztok!
5 hetes kismama vagyok.
Az a problémám nagyon hízékony típus vagyok,hamar felszaladnak rám a kilók,ha nem figyelek oda magamra.Sajnos mostanában mióta babát terveztünk,pár hónapja,és mióta pozitívot teszteltem,kb. másfél hete, elég sokat étkezem,nem figyelek oda sem a minőségre,sem a mennyiségre. Ezen mindenképpen változtatni szeretnék,és visszaállni az egészségesebb életmódra. Szeretnék több gyümölcsöt ,zöldséget fogyasztani,a cukros dolgokat,tésztát kenyeret elhagyni,és teljes kiőrlésű dolgokra váltani. Ezenkívül elkezdtem kismama tornázni,terhességem előtt rendes tornákat végeztem rendszeresen, csak azt végzem,amit első trimeszterben szabad. A kérdésem az lenne,szerintetek árthatok a babámnak ezzel az életmódváltással? Természetesen napi 5x étkezek,de néha helyettesítenék egyet-egyet gyümölcsökkel.
Nem dohányzom,nem fogyasztok alkoholt semmilyen mértékben.
Köszönöm válaszaitokat!
Ha a diéta nem fogyókúrát vagy koplalást jelent, akkor okés.
Szerintem írd le, hogy kb. miket és mennyit eszel, vagy tervezel enni és egyeztesd a védőnővel, hogy mi a véleménye róla. Valami drasztikusba semmiképpen se most kezdjél bele.
Terhesség alatt 150-180grammos szénhidrát diétát lehet követni (ezt csináltatják a terhességi cukros kismamákkal is). Ha mindent beviszel a szervezetedbe (vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, rostok, megfelelő minőségű és mennyiségű szénhidrátok) akkor nem ártasz a babának.
Az étkezések gyümölccsel való kiváltását nem javaslom (iszonyú sok bennük a cukor és nagyon hízlalnak).
Beszéld majd meg az orvosoddal, védőnőddel ők tovább tudnak irányítani akár dietetikushoz aki segít beállítani az optimális étrendet.
Köszi a válaszokat.
Tehát akkor inkább zöldségeket ajánlassz kedves Utolsó,mondjuk salátákat ,mint gyümölcsöt. Persze gyümölcsök között is van különbség tudom,pl. A banán hízlal,inkább mondjuk dinnyére,vagy almára,cseresznyére gondoltam :) természetesen nem koplalnék,semmi esetre sem,csak tudom magamról,hogy ha egészségesebben étkezem lemennek gyorsan a kilók rólam,ez az egy szerencsém , viszont félek a terhesség alatt történő fogyástól...megfogadom a tanácsotokat,összeírom mit ennék mondjuk egy nap,és ki fogom kérni a védőnőm tanácsát :)
Igen értem 7-es,hogy nem fogok sokat fogyni,nem is szeretnék,csak súlyt megtartani,hogy ne jöjjön fel irdatlan sok...csak attól a kevéske fogyástól is tartok,ami az életmódváltással járna nálam,mert biztos menne le egy kicsi,így az első trimeszterben...
Megpróbálok odafigyelni,hogy csak mértékkel.
És egyébként a tornáról esetleg van valakinek tapasztalata?Nem megterhelő amit végzek,kellemesen megmozgat,és csak csípő alatt. Vádli,comb,fenék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!