Ha valaki nem bizonyos benne, hogy terhes-, és a nagyon korai szakaszban tüdőszűrésen vesz részt. Árthat babának?
Hát ebben sosem leszel biztos,mert mindenki mást mond még orvosok között is.Tőlem meg szokták kérdezni nem vagyok-e terhes.És egyik terhességem alatt sem voltam,már akkor sem amikor csak terveztük.Egyébként a középső terhességem elején volt egy tüdőgyulladásom,de nem szűrtek meg és nem röntgeneztek meg mert akkor még csak gyanú volt,talán 2-4 hét között voltam.Akkor azt mondta az orvos a tüdőgondozóban,hogy a röntgen kromoszóma törést okozhat,és ne kockáztassunk.Kérdeztem,hogy nagyon az elején is?Mert hallottam már előtte,hogy amíg nincsen közvetlen kapcsolat a baba és az anya között addig nem,de az orvos határozottan mondta,hogy akkor is árthat,mert pont abban az állapotban alakulnak a sejtek.
Az ,hogy ártott-e csak később derül ki.
Szerintem ne menj akkor sem ha csak a gyanúja áll fenn a terhességnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!