Akik ellenezték a védőoltást, (h1n1) végülis kitartottak a nézeteik mellett, vagy változott?
Figyelt kérdés
Én se nem elleneztem, se nem voltam mellette. Úgy voltam vele, hogy amint az orvos mondja, beoltatom magam. Ő kezel, benne kell, hogy megbízzak. A 12. héten még azt mondta, nem tud segíteni, döntsek magam, nem meri se javasolni, se ellenjavallni. A 16. héten már azt mondta, van annyi információ, hogy javasolja az oltást nekem is. Beoltattam magam, ennek már 1 hónapja. Mellékhatás nem volt, nem vagyok betegesebb azóta, és nem bántam meg.2010. jan. 2. 14:26
12/34 A kérdező kommentje:
16 évesen általában az alacsony szociokulturális körülmények közt élők vállalnak gyereket. Felcsinálják és minden mindegy alapon meg is szülik a babákat. Nem láttam még olyan 16 éves kismamát, aki izgatottan ült volna a terhesgondozáson azon aggódva, hogy milyen vitamint szedjen és vajon mekkora a babája...
2010. jan. 2. 18:13
13/34 anonim válasza:
Értem, én is ilyesmire gondoltam. Bizonyos "kultúrákban" gyakori a fiatal szülés. De azért biztosra nem tudhatjuk, hogy minden elhunyt kismama halmozottan hátrányos szociális helyzetben volt. Bár így sejtjük...
14/34 A kérdező kommentje:
Nem, valóban nem tudhatjuk, én csak 2-3 olyan kismamiról hallottam, akik nem egészségesen és egyéb kísérőkkel estek bele a fertőzésbe. Hány kismami halt meg?
2010. jan. 2. 18:27
15/34 anonim válasza:
Nem tudom, lehet, hogy mindnek volt baja a terhességen kívül is. Beoltva nem voltak, az tény.
16/34 anonim válasza:
Én sem akarok oltatni,kerülöm a tömeget,meg itthon hazaérünk,fertőtlenítővel mosunk kezet,és a kilincseket,kapcsolókat is naponta fertőtlenítem!Ennyi!De annyi más betegség is van,amitől ilyenkor lehet félni,ez az egész csak fel van fújva!Remélem,mindenki egészséges marad és gondtalanul élvezheti a babavárást és később a babázást!:)Ja,és nem kell nézni a paráztatós híradókat!
18/34 anonim válasza:
Szia! Én nagyon oltásellenes voltam, de amikor meghalt az első kismama, akkor megijedtem. Mivel egyedül voltam a terhességemmel, mindent én intéztem, bevásárlás, posta, stb. nem tudtam elkerülni, hogy emberek között legyek. A nőgyógyászom is nagyon szorgalmazta az oltást, így december elején beadattam. Karácsonykor pedig megszületett a kislányom, teljesen egészségesen!
19/34 anonim válasza:
Én is oltásellenes voltam.Addig, amíg el nem kaptam egy sima torokfájós-lázas vírust...3 hétig beteg voltam, nagy szenvedés volt.Előtte soha életemben nem voltam 2-3 napnál tovább beteg,sőt 3-4 évente max 1x.De most látom, hogy tényleg mennyire legyengül a kismamik immunrendszere, ezért beadattam.
20/34 anonim válasza:
Mindenki azt gondolja, hogy tudja milyen körülmények és milyen szociális helyzetben éltek a kismamák akik meghaltak, és ez egy nagy hülyeség! Ennél már csak az a nagyobb badarság mikor a vírust a szociális helyzethez méritek. A kérdezőnek pedig azt szeretném mondani, hogy oltástól függetlenül engem nem hagy hidegen egyetlen kismama halála sem és a 16 éves áldozatnál sem volt kedvem mosolyogni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!