Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek is akkora gond,...

Szerintetek is akkora gond, ha valaki nem annyira szeret terhes lenni?

Figyelt kérdés

Van már két gyerekünk, és most megint terhes vagyok. Ráadásul úgy néz ki, hogy 2 baba van a pocakban, de még semmi sem biztos, nagyon fiatal terhesség még. Tegnap a nagyfiammal szülinapi bulin voltunk,és beszélgettem a többi anyukával, szóba került a terhesség is. Én nagy naivan mondtam, hogy nem igazán szerettem terhes lenni, örültem, amikor végre megszülettek. Hát úgy néztek rám a többiek, hogy már komolyan kezdtem elszégyellni magam.

Tudom, legközelebb tartsam meg magamnak a véleményem ez ügyben, de nem hittem volna, hogy ekkora szentségtörés nem imádni a terhesség minden egyes másodpercét. Ettől még szeretem a gyerekeimet, nem érzem úgy, hogy rossz anya lennék. Ti mit gondoltok? Őszintén! Nem fogok megsértődni, ha ti is azt írjátok, hogy nekik van igazuk, csak érdekel, hogy mások hogy gondolják.

2014. jún. 9. 09:51
1 2
 11/15 aHermann ***** válasza:
100%

Szia!

Szerintem nem gond, ha valakinek tényleg teher a terhesség. Valószínű az előadásmódoddal volt gond.

Mi is most várjuk a harmadik gyerkőcöt. Az első kettővel az első 3 hónapban végig hányás volt, majd az utolsó trimeszter szintén vacak volt. A mostani várandóság (13. hét) szintén vacak. Egész napos rosszullét, fáradtság.

Eléggé elkeserítő, hogy alig tudok valamit csinálni. Ha megkérdezik, hogy érzem magam, nem kertelek, megmondom, hogy vacakul, és nem véletlenül hívják terhességnek is a várandósságot.

Nagyon irigylem azokat a kismamákat, akik gyakorlatilag a világot váltják meg.

Sokszor már várom, hogy december legyen...

2014. jún. 9. 12:52
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Látod sokan vagyunk így. Mindenki megnygodhat ettől még nem rossz anya valaki.18 hkm
2014. jún. 9. 13:42
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szeretek terhes lenni.

Most vagyok a második babával 25 hetes.

Nem bírom a meleget, aludni nem tudok, m nem kapok levegőt, a hasam az oldalt fekvéstől megfájdul, nincs vérnyomásom, az első pár hétben éjjel-nappal hányingerem volt, az elején még nem volt baj, de már sétálni sem nagyon tudok, m szúr, húzódik a hasam, a gyomrom összenyomódik ha lehajolok és minden a torkomban van.

Meg persze az aggódás, h minden OK legyen a babával.

Szóval nem tudom ebben mi a hatalmas nagy öröm.

Persze örülök h terhes vagyok, de várom már h meglegyen a baba!!!

És ettől szerintem senki nem rossz anya! Miért kéne élvezni az X kg-s pocak cipelését, a húzódást, lábdagadást, stb, stb?

:)

Szerintem nincs igazuk, lehet nekik semmi kellemetlenségük nem volt terhesség alatt és igazi ősanyák akik még a szülés legdurvább fájdalmait is élvezik.

Ettől nem rossz anya vki!

Ahogy attól sem, h a szülés nem élete legszebb élménye.

:))))

2014. jún. 9. 18:20
 14/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a választ. Ezek szerint nem csak én vagyok ilyen sokat rosszul a terhesség alatt.

Nem tudom, én nyilván úgy érzem, hogy nem volt az előadásmódommal semmi hiba, de mivel elég szubjektív a véleményem ez ügyben, így előfordulhat, hogy valóban nem megfelelően fejeztem ki magam.

Inkább egy kicsit azt éreztem, hogy mintha szégyen lenne a terhességről,. anyaságról, gyereknevelésről bármi olyat mondani, ami kicsit is negatív. Nem arról van szó, hogy panaszkodni kell, de azt sem hiszem el, hogy mindig, minden pillanat maga a csoda, és még az 1000. hisztit is mosolyogva tűri mindenki, sosem fáradt, sosem borul ki.

Irigylem azokat, akiknek problémamentes a terhessége, biztos nagyon szép élmény úgy a terhesség. :) :)

Köszönöm a válaszokat még egyszer, számomra mindegyik hasznos volt!

2014. jún. 9. 20:25
 15/15 anonim ***** válasza:
En most vagyok 35 hetes es kezdettol fogva nem szeretek terhes lenni...ahogy irtak is elottem a vegeredmeny a fontos, alig varom h itt legyen velunk :) az h nem szeretek terhes lenni kozrejatszik az emberek bunkosaga es a sok rosszullet es hogy mindig volt valami plussz gondom. Az emberek nincsenek tekintettel a terhesekre, nem egyszer ha nem figyelek nekem utkoztek volna az emberek...az egeszsegugyi dolgozok szinten bunkok voltak mindvegig, nagyon ritka volt h kedveset fogtam ki. 3 honaposan derult ki h azert hizok gyorsan es sokat mert pajzsmirigy alulmukodesem van. Egesz vegig hallgatom h milyen sokat hiztam ne egyek szenhidratot stb. Hiaba mondom h ritkan eszek nem is kivanom a melegben. Volt h a bevasarlo kozpontban az elottunk levo a sornal hagyta a kocsit (ahelyett h mar a vegere tolta volna) es kikereckedtem normalisan a holgytol, (mivel mar akkor mar 4 honapos voltam nem akartam h amig a kocsimellett elmegyek vegig nyomja a hasamat) es bunkon vissza valaszolt h igenis kisasszony hat hogyne es még a kezevel is intett mint a kiralynoknek h mehetek...pedig kedvesen kereckedtem meg szerintem nem egy akkora nagy gondot csinaltam ezzel mind1 de amilyen hangsullyal kaptam olyannal is valaszoltam vissza h en kerek elnezest h 4 honapos terhesen kimerek kereckedni es h kicsit arrebb kell h tolja a kocsijat...4 honaposan még persze nincs olyan pocakod h azt mondja valaki h terhes vagy de szerintem ez egy olyan pitianer dolog volt h nem kellett volna ilyen lekezeloen mondani es jelzem nem is vagyok hercegno stilusu...es rengeteg ehhez hasonlo es rosszabb elmenyeim voltak/vannak mindvegig...tenyleg nagyon varom h mar kijojjon a kisszivem es megszunjon ez a sok kellemetlenseg, rosszullet stb
2017. aug. 5. 11:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!