Baba neme: jobb petefészek = kisfiú, bal petefészek = kislány?
Olvastam egy teóriát, miszerint a bal petefészekből származó petesejtből gyakrabban születnek lányok, és a jobb oldaliból pedig fiúk.
Aki tudja terhessége során melyik oldalon ovulált, megosztaná milyen nemű babája született.
nekem bal oldalt erett a petesejt es kisfiut varok.
20hkm
Hát nekem csak teljesen alap biológiai műveltségem van, szóval nem értek hozzá, de így első olvasatra ekkora butaságot rég olvastam (ne haragudj).
De kíváncsi lennék nagyon a magyarázatra, vagy arra, hogy hol olvastad. Nem emlékszel véletlenül?
Nem hiszem, hogy aki bizonyos nemű babára vágyik, annak figyelnie kéne melyik oldalon ovulál. Viszont talán lehet némi alapja. Elvileg a petesejt "töltése" ami befolyásolja milyen típusú spermát enged be.
A cikk szerint, pedig a jobb oldali petefészekből gyakrabban lesz terhesség. De azt nem írják miért gyakoribb a fiú terhesség a jobb oldali petesejt esetében.
Egy másik kutatás szerint, pedig a placenta holléte is megmutatja, milyen nemű baba fog születni.
DR. Ramzi Khamis kutatásai alapján:
Elvileg 97%-os biztonsággal megállapítható a 6-8 hétben. Később azonban ahogy nő a méh és a placenta, úgy változik, hogy hol helyezkedik el.
Ha a bal oldalon van a placenta 'kezdemény' akkor 97%-ban lány, ha jobb oldalon 95%, hogy fiú baba születik.
Talán innen jöhetett még az ötlet, hogy a petefészeknek is köze van a dologhoz. Talán nagyobb arányban ágyazódik be a petesejt azon az oldalon, ahonnan kilökődött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!