Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti is vádoljátok az ilyen...

Ti is vádoljátok az ilyen nőket? Szülés 40 felett.

Figyelt kérdés
Idén negyven leszek és még nincs gyermekem. Na nem azért, mert karrierista lennék, vagy nem vágynék már nagyon régóta egy kisbabára, csak egyszerűen nem találtam meg a párom, aki szintén gyereket szeretett volna tőlem és én is megfelelő apának gondolnám. Olvastam mostanában egy pár cikket, de mindenhol kizárólag a nőket hibáztatják, hogy miért nem válalnak gyereket még 35 előtt. Bennem ettől mindig úgy felmegy a pumpa, mintha az kizárólag csak a nőn múlna.... (Persze van, hogy csak a nőn múlik, de most tekintsünk el azoktól az esetektől, akik "elfelejtették bevenni a fogamzásgátlót" és így válhattak anyukává.) Egyébként még nem tettem le a szülés lehetőségéről. Teljesen egészséges vagyok és külsőm alapján is jópár évet letagadhatnék.

2014. jún. 4. 15:39
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
62%

egy tökéletlen kapcsolatba szüljek,mint hogy társtalanul,magányosan,gyerektelenül éljek."

Persze mert a tökéletlen kapcsolatnak nem válás lesz a vége amit a gyerek szenved meg.

2014. jún. 4. 16:46
 12/24 anonim ***** válasza:
60%
11-es! Ott a pont. :)
2014. jún. 4. 17:14
 13/24 anonim ***** válasza:
81%

11-es,oltári nagy átmenetek vannak jó meg rossz kapcsolat között.Én nem azt írtam,hogy rossz,hanem azt hogy tökéletlen.

Mellesleg igen,inkább lennék egyedülálló anya mint gyerektelen magányos 50 éves szingli.

2014. jún. 4. 18:29
 14/24 anonim ***** válasza:
Nem, mert lehet, h eü oka van annak, hogy későn jön a baba.
2014. jún. 4. 20:12
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem vadolok senkit. Foleg a mai vilagban egyre nehezebb normalis tarsat talalni. Es termeszetes, hogy az ember minden "jottmentnek" nem szul gyereket. Az egyetlen amivel nem szoktam egyeterteni, ha valaki onzesbol es penzsovarsagbol tolja ki a vegletekig. Szerintem akinek a penz a fontos az ne szuljon. De ez mas teszta. Onmagaban a kor semmit nem jelent. Nem ettol lesz valaki jo vagy rossz szulo :-)

Kivanom, hogy megtalald a hozzad illo part! :-)

2014. jún. 4. 22:20
 16/24 anonim ***** válasza:

"Mellesleg igen,inkább lennék egyedülálló anya mint gyerektelen magányos 50 éves szingli."

Csak nem biztos hogy a gyereked szívesen nő fel fél családban. Azért 50 éves kora előtt bőven megtalálják az emberek a párjukat.

2014. jún. 5. 10:01
 17/24 anonim ***** válasza:
Én nem vádolom el ezeket a nőket, hiszen, anyukám is 38évesen ment férjhez, engem pedig 42évesen szült. Igaz nem látott felnőni, sem apukám, sem anyukám...Nekem pont ezért lett 20 évesen gyerekem, mert látni akarom felnőni, akár még az unokáimat is. Anyukám testvére is negyven felett szült és sosem volt türelme a gyerekekhez, pedig imádott minden gyereket. Szerintem inkább fiatalon szüljön valaki, persze nem a nagy világba, hanem ha van saját ház, hiszen az egy biztos alap. A mai világban pedig nem kell még férj se, ahhoz hogy valaki gyereket szüljön, csak egy példa: az egyik unokatestvérem is ilyen beállítottságú volt, modellkedett, senki sem ért fel a szintjéhez (ő szerinte). 36évesen mindenáron gyereket akart, összejött az egyik buszsofőrrel, lett is baby, nem is egy. Nincs köztük rózsaszín felleg, meg szenvedély se, csak úgy elvannak, mint ha barátok lennének.
2014. jún. 5. 11:13
 18/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok választ, és némileg megnyugtat, hogy a többségnek nem egyezik a véleménye a cikkírókkal.
2014. jún. 7. 08:38
 19/24 A kérdező kommentje:

Ezt a friss cikket most találtam:

[link]

2014. jún. 9. 20:15
 20/24 anonim ***** válasza:
Nekem van néhány kollaganőm, akik 35 - 45 közöttiek, rendezett életűek, és szültek volna már legalább 3 gyereket is, de nincs a láthatáron senki. Személyesen tapasztaltam meg, mikor 27 évesen az expárom anyja azt ecsetelte a fiának, hogy ráérsz te még kisfiam a családalapításra. Szóval szerintem sokszor ez is probléma, hogy a szülők sokáig kitolják a már felnőtt gyerekük babusgatását.
2014. jún. 9. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!