19 hetesen 1.5 kg plusz. Attol mèg szamitsak ra h nagyon elhizom?
Én a 21. héten 1,5 kilónál tartottam, most a 24. hétre pedig 7 kilónál.
Úgyhogy készülj fel mindenre!:)
Én 12kg-ot szedtem fel mindkét gyerekemmel.Az egyiknél az elején,másiknál inkább a végén.
Szerintem nincs gond :)
Én 20 hetesen 3 kg-nál tartottam, most 33 hetesen meg már 12 kg-nál.
Büszke is voltam magamra hogy nem hízok, de sajnos ezt nem lehet kiszámítani.Pedig ugyanannyit eszem mint ezelőtt.
Nekem azt mondta a védőnőm, hogy a baba súlya a magzatvízzel, méhlepénnyel és minden mással együtt, ami egyébként nincs bennünk, olyan 6-8 kg:) Tehát ha nagyon- nagyon ügyes vagy, akkor ennyit fogsz pont hízni. Persze ne ess kétségbe, ha a végefelé ebből 10-12 kg lesz, azt a pár kilót egy hónappal a szülés után már le lehet adni. A hízás egyébként tényleg tök egyenetlen, én a legelső hónapban szedtem fel 4 kilót(!), aztán a második-harmadikban 3-mat. A dokim szerint azért van, mert 17,5-ös BMI-ről indultam, és a szervezetem kétségbeesetten próbált valamit begyűjteni a terhesség elején, hogy nehogy baja legyen a babónak. A negyedik meg ötödik hónapban még semmit nem híztam. Szóval nagyon egyedi a dolog.
Ha odafigyelsz továbbra is a kajára (gondolom, odafigyelsz, ha csak ennyit híztál), akkor nem kell attól félned, hogy túlsúlyos kismama leszel. Egyél sok zöldsit, gyümölcsöt, rostot, fehérjét, és mozogj sokat, persze ne erőltesd meg magad!
Nagyon boldog babavárást:)
szintén 19 hetes kismama
Ne aggódj, teljesen normális. Nálam ugyan ez volt a szitu.
Aztán a 27. hétre elértem a 7 kilót, a dokim rám is szólt.
Most itt vagyok a 30.ban és még mindig 7 az a hét. Van hogy többet, van hogy kevesebbet hízunk, ez mindenkinél változó.
A lényeg hogy Te is és a Pocaklakó is jól érezzétek Magatokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!