Az AFP vizsgálatom eredménye 20,25 MOM. :0,56 Korr. MOM. :0,65 ez normális?
Megijesztett a nőgyógyász,hogy ez alacsony és ultrahangra küldött,amit nem értek mert ez ugye vérvizsgálat eredmény.
A 18. héten járok,első terhesség.
Szia! a referencia tartomány 0.7-től 2.5-ig van.
Gondolom ezért küldtek ultrahangra.
(Inkább uh,mint magzatvíz vétel... :-/ )
Júliustól pedig megszüntetik az afp-t.
Üdv.
Kombinált teszten nem voltál? Mert az megbízhatóbb vizsgálat.
Ne izgulj, az AFP eredmény nagyon sok kismamának rossz, az esetek nagy részében még sincs baj.
Az ultrahang a kontroll vizsgálat, ha nem találnak rendellenességre utaló jelet, akkor nincs gond.
Nekem is alacsony lett az afp, ezért elküldtek hasi uh-ra.
Ott mindent rendben találtak. Úgyhogy ez tulajdonképpen egy "ellenőrző" ultrahang volt.
Amúgy ott is mondta a dokim, hogy a 12 hetes kombinált teszt sokkal fontosabb, mint az afp (nem véletlen szüntetik meg).
Lányom makk egészségesen született!
A korr. az korrigálás, mondjuk a kismama súlyától is függhet az eredmény, és eszerint korrigálják.
Nekem a naggyal 0,46 volt a korrigált érték, a kicsivel 0,61.
Voltam genetikán mindkettővel, de mivel a naggyal negatív integrált a kicsivel pedig negatív kombinált tesztem volt, ezért kb. kimosolyogtak :)
Az alacsony AFP önmagában nem diagnosztikai értékű, ne aggódj, nem véletlenül került ki a terhesgondozási protokollból!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!