Vashiány terhesség alatt?
16. héten a labor eredményemen fel lett tüntetve hogy minimális vashiányom van. Akkor azt hittem, fogok kapni erre valamit. De az orvosom azt mondta, ez nem vérszegénység, hanem terhesség idején valami megváltozik( nem emlékszem mit mondott pontosan), a lényeg az, hogy ez normális lelet.
Most vagyok a 24. hétben, van egy két kellemetlen tünetem, ha felkelek, hamar fáradok, pulzusom sokszor magas 110 körüli stb. Védőnő szerint vashiányom van. Majd a 26. hét körül fogok menni laborba, addig nem tudom mi legyen. Nem tudom, hogy most milyenek lennének a laboreredményeim. De kicsit aggódok, mi van ha durva vashiányom alakult közben ki. Hisz a 16. héten a háziorvos ezt már vashiánynak mondta, de a nőgyógyász nem. Szeretném biztosítani a babám megfelelő fejlődését. Szerintetek vegyek valamilyen vastablettát? Vagy várjam meg a 26. heti labort?
Leírom a 16. heti laboreredményeket: vörösvértestszám:3.76 a megfelelő érték:3.90 lenne. Haemotocrit:35.2 megfelelő érték:37 lenne
Szerintetek mit csináljak?
4-es vagyok
Nekem mondta a háziorvosom, hogy kiegészítés képen szedjek vörös szeder kapszulát. szerintem kipróbálhatod te is addig, amíg nem telik le a két hét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!