Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Vashiány terhesség alatt?

Vashiány terhesség alatt?

Figyelt kérdés

16. héten a labor eredményemen fel lett tüntetve hogy minimális vashiányom van. Akkor azt hittem, fogok kapni erre valamit. De az orvosom azt mondta, ez nem vérszegénység, hanem terhesség idején valami megváltozik( nem emlékszem mit mondott pontosan), a lényeg az, hogy ez normális lelet.

Most vagyok a 24. hétben, van egy két kellemetlen tünetem, ha felkelek, hamar fáradok, pulzusom sokszor magas 110 körüli stb. Védőnő szerint vashiányom van. Majd a 26. hét körül fogok menni laborba, addig nem tudom mi legyen. Nem tudom, hogy most milyenek lennének a laboreredményeim. De kicsit aggódok, mi van ha durva vashiányom alakult közben ki. Hisz a 16. héten a háziorvos ezt már vashiánynak mondta, de a nőgyógyász nem. Szeretném biztosítani a babám megfelelő fejlődését. Szerintetek vegyek valamilyen vastablettát? Vagy várjam meg a 26. heti labort?

Leírom a 16. heti laboreredményeket: vörösvértestszám:3.76 a megfelelő érték:3.90 lenne. Haemotocrit:35.2 megfelelő érték:37 lenne

Szerintetek mit csináljak?

2014. máj. 27. 16:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Elmész a háziorvoshoz, elmondod mi a bajod és kapsz maltofert ez vastabletta. Mivel nem vészesen volt alacsony a vasad ezért nem kaptál pótlást, mivel székrekedést és más kellemetlen dolgokat is okoz.
2014. máj. 27. 17:03
 2/13 anonim ***** válasza:
Igaz nem vagyok terhes de nekem súlyos vashiányom van. Álmosság, ájulás érzés, alacsony vérnyomás, állandó fülzúgás, hányinger, gyomorgörcsök, fejfájás, hulla sápadtság, melegben is hidegrázás, izzadás. (hideg veríjték is)Az orvosom vastablettát javasolt, de megegyeztünk a vastartalmú étrendben: brokkoli, spenót, vörös húsok, vastartalmú gyümölcsök pl mangó, öszibarack. Ja és sok máj, amit amúgy utálok de muszáj. Lehet kapni vastartalmú pezsgötablettát, abból heti 2 tablettàt szoktam inni. Remélem tudtam segíteni, jó egészséget kívánok nektek! :-)
2014. máj. 27. 17:20
 3/13 anonim ***** válasza:
Elözö vagyok: nagyon fontos hogy a vastartalmú étrend mellett C-vitamint is vigyél be a szervezetedbe, mert a vas csak C-vitaminnal egyetemben tud hasznosulni, felszívódni.
2014. máj. 27. 17:22
 4/13 anonim ***** válasza:

Az én papírom szerint 3,80-tól jó. Az 3 leletem közül, a második 3,38 lett akkor felírták a Neo-Ferro-Folgammát, napi 2*1-et. Nem segített. A harmadik leletem 3,38-lett a vörösvértest szám, ismét felírták a Neo-Ferro-Folgammát, csak most 3*1-et kell szednem.

A legelső alacsony laborom előtt én is fáradékony voltam, de amióta szedem a vastablettát teljesen fitt vagyok, nem fáradok el, nem folyik rólam egy csepp víz sem ha takarítok :)

Szerintem beszélj a háziorvosoddal vagy a nőgyógyászoddal. Nekem mondjuk a védőnőm látta először a laboros papíromat, ő írta bele a kiskönyvembe, hogy javaslat: neo-ferro-folgamma. Elmentem vele a háziorvoshoz, ő pedig megírta a receptet.

2014. máj. 27. 17:37
 5/13 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Azért is vagyok tanácstalan, mert igazából konkrétan most se lett kimondva, hogy biztos vashiányom van, hisz labor nincs most, tehát jelenlegi értéket nem látnak. 2 hét múlva megyek az orvosomhoz, szerintetek addig várhatok?
2014. máj. 27. 18:50
 6/13 A kérdező kommentje:
Addig nem lesz gond?
2014. máj. 27. 18:51
 7/13 anonim ***** válasza:
Nyugodtan várhatsz addig. nem sok idő. max ha megnyugtat veszel pezsgőtablettát vagy próbálsz picit úgy enni. és kész, rosszat nem teszel vele. de a májat óvatosan mert túl adagolható, mert sok benne az A-vitamin. sok sikert.
2014. máj. 27. 19:08
 8/13 A kérdező kommentje:
Köszi :) addig próbálkozok az ételekkel, pl spenót vagy brokkoli :)
2014. máj. 27. 19:58
 9/13 anonim ***** válasza:
:) brokkoli nyersen sokkal értékesebb mint főzve :) én vagy szendvicsbe szoktam bele pakolni vagy apróra vágom és jó kis tojáskrémbe keverem vagy hasonló :) utolsó voltam.
2014. máj. 27. 20:15
 10/13 anonim ***** válasza:
Brokkoli párolva jó, nyersen nem szabadulnak fel a kötött vitaminok, amik csak hö hatására "oldódnak" ki. Olvassatok utána.
2014. máj. 27. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!