Vashiány terhesség alatt?
16. héten a labor eredményemen fel lett tüntetve hogy minimális vashiányom van. Akkor azt hittem, fogok kapni erre valamit. De az orvosom azt mondta, ez nem vérszegénység, hanem terhesség idején valami megváltozik( nem emlékszem mit mondott pontosan), a lényeg az, hogy ez normális lelet.
Most vagyok a 24. hétben, van egy két kellemetlen tünetem, ha felkelek, hamar fáradok, pulzusom sokszor magas 110 körüli stb. Védőnő szerint vashiányom van. Majd a 26. hét körül fogok menni laborba, addig nem tudom mi legyen. Nem tudom, hogy most milyenek lennének a laboreredményeim. De kicsit aggódok, mi van ha durva vashiányom alakult közben ki. Hisz a 16. héten a háziorvos ezt már vashiánynak mondta, de a nőgyógyász nem. Szeretném biztosítani a babám megfelelő fejlődését. Szerintetek vegyek valamilyen vastablettát? Vagy várjam meg a 26. heti labort?
Leírom a 16. heti laboreredményeket: vörösvértestszám:3.76 a megfelelő érték:3.90 lenne. Haemotocrit:35.2 megfelelő érték:37 lenne
Szerintetek mit csináljak?
Az én papírom szerint 3,80-tól jó. Az 3 leletem közül, a második 3,38 lett akkor felírták a Neo-Ferro-Folgammát, napi 2*1-et. Nem segített. A harmadik leletem 3,38-lett a vörösvértest szám, ismét felírták a Neo-Ferro-Folgammát, csak most 3*1-et kell szednem.
A legelső alacsony laborom előtt én is fáradékony voltam, de amióta szedem a vastablettát teljesen fitt vagyok, nem fáradok el, nem folyik rólam egy csepp víz sem ha takarítok :)
Szerintem beszélj a háziorvosoddal vagy a nőgyógyászoddal. Nekem mondjuk a védőnőm látta először a laboros papíromat, ő írta bele a kiskönyvembe, hogy javaslat: neo-ferro-folgamma. Elmentem vele a háziorvoshoz, ő pedig megírta a receptet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!