Lapka sajt vagy szendvics sajt ehető terhesség alatt?
Vagy ez is lágy sajtnak számít?
Valahol olvastam h húspástétom sem ajánlott. Az viszont micsoda? Májkrém? Bocs, a tudatlanságomért.
Mély levegő és nem írok semmi bántót :DDD
Igen, ehetsz ilyeneket.
Penészes sajtokat, ill. nyers húst (pl. tatárbifsztek) nem ajánlott enni, bár ha megfelelő helyről szerzed be, ezt is lehet. Én pl. camambertet kívántam terhesség alatt, ettem is.
én úgy tudom, hogy csak a penészes sajt, amit nem javasolnak.
Ehetsz "maci" sajtot, tömlős sajtot, lapkasajtot, más kérdés hogy ezek nem túl egészségesek, gyakorlatilag tiszta zsír mind, bár én a terhességem alatt disznózsírt ettem tepertővel és szalonnával. Mondjuk abban meg legalább tartósító nem volt. Szóval te tudod :) enni éppenséggel ehetsz mindkettőt.
A húspástétom a májkrém, és nem terheseknek sem ajánlott, mivel tiszta adalékanyag, akárcsak a virsli. Ha teheted, inkább készíts házilag májkrémet, még árban is jobban jársz, hiszen a máj filléres dolog..esetleg készíthetsz darált húsból is pástétomot, én pl házi paradicsompüréből és darálthúsból szoktam melegszendvicskrémet.
Azzal nem értek egyet, hogy éppen csak egy falatot ehet enni, mert ha az egy fertőzött hús, vagy sajt, akkor az egy falat is pont elég egy komoly betegséghez. Egészségesen sem vágyom egy e-coli, vagy szalmonella fertőzésre, nem hogy pocaklakóval!
Nyers hús, nyers tojás, és a penészes sajtok nem ajánlottak.
A többi sajtot nyugodtan eheted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!