Ti mit tennétek? Mit kellene tennem? Kétségbe vagyok
esve.
Figyelt kérdés
5éve vagyunk együtt a párommal, holnap leszek 8 hetes kismama (tervezett baba). Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre kellett jönnöm, ami "nem tetszik" a páromnak, mert most anyagi gondjaink vannak, amíg nem kapom meg az első táppénzem. Elvárja,hogy dolgozzak, vagy nem is tudom. Egyszerűen nem érti, hogy nem jószántamból nem dolgozom. Ennyire nem fontos neki a baba? Vagy ez miért van? Esetleg én nem látom jól a dolgot? Kérlek adjatok tanácsot, mert így nem tudom,hogy mi lesz :(
Én is veszélyeztetett voltam a hatodik héttől, nem is keresünk túl sokat,de a párom egy szót nem szólt azért, mert otthon kellett maradnom. Sőt! A 16. héttől körülbelül csak fürödni és wc-re mehettem ki, mert nyílni kezdett a méhszáj. Ő csinált mindent majdnem. Főzött, mosott, takarított, leste a kívánságaimat. Így is a 36. hétig húztuk a szülést csak, de ha ugráltatott volna, vagy dolgoznom kellett volna, tuti, hogy gond lett volna belőle. Ez a normális hozzáállás. A baba a legfontosabb!
2014. máj. 25. 14:36
2/5 anonim válasza:
Szia. Mond meg neki ha nem vigyazol m aagadra az a baba eletebe is kerulhet. En is hasonloan itthon fetrengek, de parom megerti, tisztaban van vele es en is h most anyagilag nehezebb lesz, de tuleljuk. Nalunk a takaritas amin ossze szoktunk zorrenni, de ilyenkor mondani szoktam neki, hogy a gyerek elete ezerszer fontosabb mint a rend es tisztasag.
2014. máj. 25. 14:38
3/5 anonim válasza:
Nézd most a baba a fontos mond meg neki. Jobb volna ha dolgoznál aztán esetleg koraszülött lenne, ott azért sok komplikáció lehet. Vagy ki tudja egészséges lenne-e a baba. Vagy egyáltalán nem vetélnél-e el mert még elég korai a terhességed.
Sőt ha nem kíméled magad lehet majd aztán feküdnöd kell majd a hátra lévő időkben...... na akkor aztán még annyi mindent sem tudnál csinálni mint most.
Kérdezd meg, hogy ő hogy érti ezt hogy dolgoznod kéne?
Szerintem nem látja rajdtad az okát, kicsit panaszkodj neki, mert csak annyit érez, hogy kevesebb lesz a pénz.
2014. máj. 25. 19:12
4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Most eljöttem otthonról, a szüleimnél alszom, mert nem akarok veszekedni. Most sokkal nyugodtabb vagyok és legalább biztonságban tudom a babámat. Remélem nem megy az egészségére,hogy napközben veszekedtünk.
2014. máj. 25. 22:10
5/5 anonim válasza:
fura hogy terveztétek a babát és így reagál a párod..... biztos hogy akart babát?
végülis kapsz így is fizetést, csak kevesebbet. De majd a gyed is kevesebb lesz mint a fizetésed. Tehát most hiába dolgoznál később úgyis kevesebb lesz a pénz. Sőt egy babánál sok kiadás is van, szóval nemcsak az a gond talán hogy kevesebbet keresel így nem?
De jól tetted, hogy így döntöttél, mert neked most pihenni kell. Reméljük észhez tér majd, rájön, hogy így mindent elveszíthet....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!