Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti mit tennétek? Mit kellene...

Ti mit tennétek? Mit kellene tennem? Kétségbe vagyok esve.

Figyelt kérdés
5éve vagyunk együtt a párommal, holnap leszek 8 hetes kismama (tervezett baba). Veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre kellett jönnöm, ami "nem tetszik" a páromnak, mert most anyagi gondjaink vannak, amíg nem kapom meg az első táppénzem. Elvárja,hogy dolgozzak, vagy nem is tudom. Egyszerűen nem érti, hogy nem jószántamból nem dolgozom. Ennyire nem fontos neki a baba? Vagy ez miért van? Esetleg én nem látom jól a dolgot? Kérlek adjatok tanácsot, mert így nem tudom,hogy mi lesz :(

2014. máj. 25. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én is veszélyeztetett voltam a hatodik héttől, nem is keresünk túl sokat,de a párom egy szót nem szólt azért, mert otthon kellett maradnom. Sőt! A 16. héttől körülbelül csak fürödni és wc-re mehettem ki, mert nyílni kezdett a méhszáj. Ő csinált mindent majdnem. Főzött, mosott, takarított, leste a kívánságaimat. Így is a 36. hétig húztuk a szülést csak, de ha ugráltatott volna, vagy dolgoznom kellett volna, tuti, hogy gond lett volna belőle. Ez a normális hozzáállás. A baba a legfontosabb!
2014. máj. 25. 14:36
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia. Mond meg neki ha nem vigyazol m aagadra az a baba eletebe is kerulhet. En is hasonloan itthon fetrengek, de parom megerti, tisztaban van vele es en is h most anyagilag nehezebb lesz, de tuleljuk. Nalunk a takaritas amin ossze szoktunk zorrenni, de ilyenkor mondani szoktam neki, hogy a gyerek elete ezerszer fontosabb mint a rend es tisztasag.
2014. máj. 25. 14:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Nézd most a baba a fontos mond meg neki. Jobb volna ha dolgoznál aztán esetleg koraszülött lenne, ott azért sok komplikáció lehet. Vagy ki tudja egészséges lenne-e a baba. Vagy egyáltalán nem vetélnél-e el mert még elég korai a terhességed.

Sőt ha nem kíméled magad lehet majd aztán feküdnöd kell majd a hátra lévő időkben...... na akkor aztán még annyi mindent sem tudnál csinálni mint most.

Kérdezd meg, hogy ő hogy érti ezt hogy dolgoznod kéne?

Szerintem nem látja rajdtad az okát, kicsit panaszkodj neki, mert csak annyit érez, hogy kevesebb lesz a pénz.

2014. máj. 25. 19:12
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. Most eljöttem otthonról, a szüleimnél alszom, mert nem akarok veszekedni. Most sokkal nyugodtabb vagyok és legalább biztonságban tudom a babámat. Remélem nem megy az egészségére,hogy napközben veszekedtünk.
2014. máj. 25. 22:10
 5/5 anonim ***** válasza:

fura hogy terveztétek a babát és így reagál a párod..... biztos hogy akart babát?

végülis kapsz így is fizetést, csak kevesebbet. De majd a gyed is kevesebb lesz mint a fizetésed. Tehát most hiába dolgoznál később úgyis kevesebb lesz a pénz. Sőt egy babánál sok kiadás is van, szóval nemcsak az a gond talán hogy kevesebbet keresel így nem?

De jól tetted, hogy így döntöttél, mert neked most pihenni kell. Reméljük észhez tér majd, rájön, hogy így mindent elveszíthet....

2014. máj. 26. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!