Ez lehet vakbelgyuladas?
Figyelt kérdés
22 hetes terhes vagyok,kb 1,5 hete jarom az orvosokat hasi fajdalommal.Eloszor az egesz alhasam fajt,aztan bal oldalt az alhasam 2 napig,most pedig jobb oldalt faj az alhasam.De altalaban csak jaras kozben vagy pedig fekves kozben fordulaskor.Nogyogyasznal minden okk,minden leletem jo lett,uh-n is neztek az is jo.De meg mindig faj!Ma mikor setaltam hazafele a jobb oldali fajdalom felhuzodott a koldokomig,es ali birtam kiegyenesedve eljonni hazaig...Aztan epp ma olvastam egy cikket arrol hogy terheseg alatt milyen nehezen lehet megallapitani a vakbelgyulladast,rogton elkezdtem kombinalni a tuneteimet es most teljesen beparaztam azon hogy mivan ha nekem is az van!? Uh-n akkor is eszrevennek ha nem azt keresnek,csak a babat neznek? Es a leleteken lenne valami elteres? Mert az az erdekes hogy az orvosomnak meg csak eszebe sem jutott sebeszhez kuldeni,es hat igaszsag szerint feleslegesen en sem mennek,mert nem eppen kimeletes modon nyomogjak meg a hasat :(2014. máj. 23. 18:17
1/6 anonim válasza:
Labor, vérvizsgálat, vizeletvizsgálat volt? Lázad van? Hány éves vagy? Hänyadik terhességed? Lehet nem ártana sebészetre menni, ott is elküldenének ultrahangra és célirányosan vakbelet keresnének! Egy kontrolk UH semmiképp se ártana! Nődokinál sem, ha nem szűnik a panasz! Ilyesmi panasszal láttam kismamát elöl fekvő méhlepénnyel, neki se vették az elején észre, ez az állapot fokozott figyelmet igényel a terhesség során.
2/6 anonim válasza:
Perforált vakbéllel műtöttek, igaz nem terhesen. Már akkor is iszonyúan fájt mikor nem perforált, folyamatos fájdalom, puffadás, hányinger, ami perforálás után elviselhetetlen lett. Szóval sztem másról lesz itt szó.
3/6 A kérdező kommentje:
Ver vizelet vizsgalat volt,de azt lvastam hogy ilyenkor a feherversejt szamot nezik a vizeletben,de mivel terhesseg alatt amugy is magasabb ezert ez megteveszto lehet.Az uh-n azt mondtak hogy a mehlepennel minden okk,ez mar a masodik terhessegem,es azert is hezitalok azon hogy menjek a sebeszetre mert teljesen mas mint az elso es mar elejetol vannak ilyen-olyan fajdalmaim.Csak ennel sok az egybevago tunet!Azt pedig mar lattam hogyan nezik hogy van-e vakbelgyulladas es nem szeretnem ha a babamat osszenyomgnak feleslegesen.Lazam az nincs most mertem,egyenlore hanyinger sem,de az idegessegtol mar enni nem kivanok...
2014. máj. 23. 19:26
4/6 anonim válasza:
Vérből is látszik a magas fehérvérsejt. Sebészeten beutaló nélkül nem hiszem h megnéznek, előbb a háziorvoshoz mennék a helyedben ha a nőgyógyász nem foglalkozik ezzel.
5/6 anonim válasza:
Sebészeti szakrendelésre nem kell beutaló.
6/6 anonim válasza:
Nem lesz baja a babának vakbélgyulladás vizsgálatakor. Sokszor atípusos tünetekkel jelentkezik, főleg terhességben nehéz diagnosztizálni, mert a féregnyúlvány helyzete változik. UH kontroll, vérvétel javasolt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!