Mikor menjek nőgyógyászhoz?
19hetes kismama vagyok .
Ha nincs semmi panaszom és nem járok nőgyógyászhoz, akkor honnan fogom tudni a méhszáj állapotát?
Mikor van a kötelező nőgyógyászati vizsgálat?
A kötelezőkre mindig megyek.
Nekem a védőnő adja ki a papírokat.
Szerintem az sem jó, ha állandóan vizsgálva van egy kismama, ha problémamentes a terhesség.
Szia! Nincsen kötelező nőgyógyászati vizsgálat. Én igazából nem is tudtam, hogy el kell menni. Nekem a védőnő a 19. héten mondta, hogy menjek el, mert trimeszterenként legalább egyszer ajánlott (az első trimben természetesen voltam, a terhességmegállapításon). Úgyhogy 19 hetesen elmentem. Az orvos igazából nem is értette, hogy miért vagyok ott, ha nincs semmi bajom. Az asszisztensnő mondta neki, hogy jó, hogy eljöttem, hiszen 19 hetes vagyok és még csak egyszer néztek. Megvizsgáltak, aztán azt mondták, hogy 5 hét múlva menjek vissza megint, de ha van valami panaszom, akkor természetesen előbb is mehetek. Az egész vizsgálat nem tartott tovább 3 percnél, de legalább lett pecsét a kiskönyvemben (az ultrahangokon nálunk nem írnak bele, a laboron meg nyilván nem). 5 hét múlva ugyanez volt, hamarosan pedig megint megyek.
(Egyesek itt azt hiszik, hogy mindenki úgy születik, hogy magától értetődőnek tartja ezeket a dolgokat...)
28 hkm
Én pedig a 4-es vagyok. Nem voltál sem bántó sem lekezelő, valószínűleg azért lettél lepontozva, mert egyáltalán nem hasznos a válaszod, ugyanis nem a feltett kérdésre válaszoltál.
Tökéletesen ismerem a terhesgondozás menetét, erről természetesen tájékozódtam, és már az elején kaptam egy listát a kötelező szűrésekről. Természetesen az összes ultrahangon, laborvizsgálaton ott voltam, ahogy a belgyógyászati vizsgálaton is. Viszont nőgyógyászati vizsgálat (értsd: ahol az orvos megvizsgálja kézzel a méhszájad állapotát) egyik esetben sem volt, ugyanis azt itt Fehérváron teljesen másik helyszínen egy teljesen másik orvos csinálja. A kötelező szűrések listáján pedig nem szerepel, ezért nem tudtam róla, hogy szükséges. Amikor megtudtam, rögtön elmentem a vizsgálatra, majd 5 hét múlva ismét elmentem, és a következő esetékes időpontban természetesen ismét ott leszek. Nem utasítok vissza semmilyen vizsgálatot.
Egyébként AFP 16 hetesen van, és nem 18, és én egyáltalán semmilyen beutalót nem kaptam még nőgyógyásztól. Mindet a védőnőtől kaptam, aki a falusi háziorvostól kérte őket a részemre. Tehát ezeknél a részeknél sem volt pontos a válaszod.
A hozzászólásod ufó-felfogás részét pedig nem is igazán értem. Miért is van ufó-felfogásom? Mert nincs fogadott orvosom, mert nem vagyok hajlandó fizetni a vizsgálatokért? Vagy mert nem rohanok éjjel-nappal szívhangot nézetni? Tulajdonképpen miért is kellene rohannom? Nem tartom szükségesnek, szerintem bőven elég, hogy havonta egyszer megnézi a védőnő és mostmár a nőgyógyász is.
Attól függetlenül, hogy én és a kérdező nem megyünk a szükségesnél gyakrabban nőgyógyászhoz, még igenis rendesen járunk terhesgondozásra. Szerintem ezt neked sincs jogod kétségbe vonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!