Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az otthonszülés tényleg rossz...

Az otthonszülés tényleg rossz megoldás?

Figyelt kérdés
Kezdem az elején:Rémes volt a kórházi szülésem pedig nem vagyok egy nebántsvirág.A fogadott orvos meg elment nyaralni pedig percre pont a kiirt napon szültem.Az ügyeletes le se sz.rt szülésznő meg kifejezetten undok volt,ja és másfél óráig vették fel az adataim,úgy h iszonyú fájásaim voltak.Én nem akarok még egy ilyet...ezért jutott eszembe h itthon szülnék ha lehet h szép élmény legyen a 2. pici érkezése.Persze nagyon riaszt az ilyen Geréb Ágnesek jelenléte a szakmában,de akkor mit tehetnék h ne legyen megint ilyen rossz??
2014. máj. 22. 09:55
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
74%

GÁ tényleg nagyon szuper lehet...

Ja, kérdezzétek azokat az anyukákat, akiket fogott és a kórház bejáratában lökött ki a kocsiból mert valami komplikáció volt. Utána se telefon felvétel se semmi. Arra sem volt kiváncsi, hogy él -e egyáltalán anyuka és baba.

A legtöbb szülészeten rosszul vannak a nevétől is pont az ilyen húzásai miatt. Volt eset ahol amiatt halt meg a baba, mert próbálta a saját szaktudás hiányából eredő hibáját elsimítani és későn, túl későn hívtak orvost. Közelről tudom, pont attól a dokitól aki utána megtett mindent, de már nem tudta megmenteni a babát. A későbbi vizsgálatok során pedig egyértelműen bebizonyosodott GA hibája. Na így védjétek. Komplikáció mentes szülést nem művészet levezetni, az afrikai népek is megoldják orvos nélkül, de ha baj van, akkor ne ez a nő legyen mellettet.

Sajnos nem vagyunk pl. Hollandiában ahol az otthon szülés feltételei adottak, mert ott úgy működik, hogy míg te pl. a nappaliban vajúdsz a ház előtt áll a mentő. Nálunk meg ha gond van, nem egyszer 45perc mire kiér a mentő. Addigra simán meghalhat a baba is és a mama is. Jó lenne az otthon szülés, ha adottak lennének a feltételek.

2014. máj. 22. 16:22
 22/25 anonim ***** válasza:
72%

Látom le lettem pontozva, de bezzeg tényszerű cáfolat nem jött.

Vajon miért...?

2014. máj. 22. 21:15
 23/25 anonim ***** válasza:
41%
Nem tudom melyik agyalagyult pontozta le, de teljesen igaza van a válaszolónak. Nem azzal van gond, hogy otthon szülne valaki. Ez nagyon jó lenne! Én is szülnék otthon, nyugodt körülmények között, de fogja már fel mindenki, hogy ennek még nincsennek meg a feltételei ebben az országban!
2014. máj. 23. 04:50
 24/25 A kérdező kommentje:
hát nem tudom....itt igazából nem G.A a lényeg hanem az otthonszülés...á,úgy látom nem lehet megúszni a kórháat
2014. máj. 23. 11:37
 25/25 Nitókrisz ***** válasza:
61%
A korhaz egy iszonyat, de mi van akkor, ha veszhelyzet van? Ha en pl. nem a korhazban szulok, akkor meghal a kisfiam! Inkabb keress egy helyet, ahova bemehet rokon veeld, fogadj dulat, szulesznet, mindent, de az otthon szules riziko. Tudom tudom, regen is otthon szultek, haltak is meg sokan gyerekkel egyutt.
2014. máj. 23. 19:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!