Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az otthonszülés tényleg rossz...

Az otthonszülés tényleg rossz megoldás?

Figyelt kérdés
Kezdem az elején:Rémes volt a kórházi szülésem pedig nem vagyok egy nebántsvirág.A fogadott orvos meg elment nyaralni pedig percre pont a kiirt napon szültem.Az ügyeletes le se sz.rt szülésznő meg kifejezetten undok volt,ja és másfél óráig vették fel az adataim,úgy h iszonyú fájásaim voltak.Én nem akarok még egy ilyet...ezért jutott eszembe h itthon szülnék ha lehet h szép élmény legyen a 2. pici érkezése.Persze nagyon riaszt az ilyen Geréb Ágnesek jelenléte a szakmában,de akkor mit tehetnék h ne legyen megint ilyen rossz??
2014. máj. 22. 09:55
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
én igazából csak itt az interneten tájékozódom róla...de ha objektíven nézem ameddig eljutottam és ami most az álláspontom:elvileg nem volt rosszabb az ő statisztikája,mint más orvosoké.ezt kb.mindenhol ott van.Maga a szellemiség nagyon tetszik,és sajnos tudok classic orvosokról is elképesztő eseteket (amit pl ÉN tapasztaltam meg saját bőrömön,v közeli rokonok,barátok)
2014. máj. 22. 10:34
 12/25 anonim ***** válasza:
78%
Ahol emberek dolgoznak, ott emberek hibáznak is. Kellemetlen, de sem az orvosok, sem a szülésznők és más eü dolgozók sem robotok, számítógépek, vagy tévedhetetlenek. Megteszik, amit tudnak, van aki többet fektet bele, van, aki a minimumot sem, de nincs olyan ember, aki ledolgozik napi 12-16 órát éveken át és soha de soha nem hibázik. Csak remélni lehet, hogy nem fatális a hiba.
2014. máj. 22. 10:34
 13/25 anonim ***** válasza:
63%

én pl a szakdolimhoz olvastam bírósági jegyzőkönyveket. Szóval nem az otthonszüléssel van gondom, sőt, leginkább ezért is érdeklődtem a téma iránt... az, hogy nem megfelelő időben adsz be oxitocint, az nem otthonszülés-függő, hanem tudás és odafigyelé-függő.

Én leginkább azokat sajnálom, akik lelkiismeretesen, nem csakazértis dacból vezetnének otthonszüléseket, betartva a szabályokat (két császár után ikres otthonszülés??????), mert GÁ megszállottsága miatt ők járnak rosszul, meg a kismamák :(

2014. máj. 22. 10:40
 14/25 anonim ***** válasza:
70%
Szia! Azt gondold át, hogy miért volt rémes a szülésed? Az orvosod nyaralni ment- nekik is kell vmikor, gondolom előre kiírta hogy mikor fog elutazni. Ügyeletes le se szart- mikor milyen helyzetben érezted úgy hogy többet kéne veled foglalkoznia? Szülésznő undok volt- na bumm... Másfél órás adatfelvétel- biztos annyi volt? Addig minek kellett volna máshogy történni? Gondolom közben ültél-feküdtél..stb. Most ezeket nem kötözködésből írom, csak arra gondoltam, lehet hogy azért élted meg rémesnek, mert első szülés volt, esetleg másra számítottál..így a leírt okok nekem nem hiszem hogy a szülést rémessé tennék..hiszen attól még ott vagy te is, tudsz magadra figyelni, néha te is szólhatsz hogy bocsi de most le kell ülnöm- fel kell állnom..stb, esetleg párod is veled van.. Lehet hogy erre kellene jobban koncentrálni. Tényleg jószándékkal írom, de ha agyban ezeket helyreteszed, nem veszed fel, és nem akadsz ki azon az adminisztrációs lapon, akkor nem éled meg az egész szülést olyan borzasztónak. Nekem biztonságot jelent a kórház, mert biztos van olyan eset amikor tényleg 1percen múlik mindkettőnk élete, és hála a jó égnek erre mostmár vannak kórházak! A fenti okok engem aztán nem izgatnának, szarni kell mindenkire és foglalkozz csak magaddal. Egy esetben szülnék otthon, ha szemben laknék a kórházzal.
2014. máj. 22. 11:04
 15/25 anonim ***** válasza:
4%

"biztos van olyan eset amikor tényleg 1percen múlik mindkettőnk élete"

Igen, ez a közvélekedés teljesen laikusként. Eü-sként mondom, nem nincs ilyen. Amilyen szigorúan be van szabályozva, ki szülhet otthon, nem nagyobb a kockázata a bajnak, mint a kórházban. Simán beérnek, ha tenni kell valamit. A segítő legyen hozzáértő, sokféle fogás birtokában levő, tapasztalt, és otthon is úgy fog menni, mint bent. A szülések 99%-ban semmi olyat nem tesznek a kórházban sem, amit otthon nem lehet megtenni.

2014. máj. 22. 11:09
 16/25 A kérdező kommentje:
utolsó elötti biztos h másfél óra volt és nem nem feküdtem közben nem írta ki az orvos h mikor megy nyaralni A TELEFONT SE VETTE FEL.utólag kért elnézést....
2014. máj. 22. 11:22
 17/25 A kérdező kommentje:
Másfél órát onnan tudom h bent volt akkor a párom és ő mondta.ezután mentünk el a szülészetre,az emeletre,lent kaptam meg a beöntést,borotválást.undok pedig sztem ne legyen velem valaki ha nem szolgálok rá elhiszem h fáradt túlterhelt,de erről nem hiszem h én v a baba tehetk
2014. máj. 22. 11:25
 18/25 A kérdező kommentje:
öööö műhibákról meg annyit:a baba feje gátmetszés közben meg lett peccintve,haja sincs azon a részen mai napig
2014. máj. 22. 11:27
 19/25 anonim ***** válasza:
28%
Igen! Mert nagyon sok komplikació lèphet fel, amikor igen is kell, hogy benn legyèl a kórházban, mert a pici és a saját életedet is veszélyezteted. Otthon nincsenek megfelelő eszközök és steril körülmények. Van például CTG-d? Ultrahangod? Branüll? Vagy műtő, ha császárra kerülne sor? Megfelelő kórházi személyzet? Persze, tök jó lenne otthon szülni, de azért ma kevésbé veszélyes kórházban szülni, mint otthon. És ne jőjjön senki a műhibaperekkel meg azokból hála Istennek nincs túl sok és nagyobb az esélyed arra, hogy otthon szülés közben nem kapsz megfelelő segítséget, mint, a kórházban bénáznak el vmit.
2014. máj. 22. 13:16
 20/25 anonim ***** válasza:
49%
Egészségügyisként nem hallottal olyanról, hogy hirtelen leesett a babapulzusa vagy hogy beszorult a szülőcsatornába és mindkettő esetében azonnali császar kellett, mert agykárosodott lett volna a gyerek? Ekkor nincs idő még arra, hogy beérjenek a kórhazba. Nem tudom milyen egészségügyis vagy. Ennyi tudással gondolom csak takarítasz.
2014. máj. 22. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!