Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesen nem járhatok majd...

Terhesen nem járhatok majd strandolni?

Figyelt kérdés
Még csak 7 hetes, de hamarosan jön a jó idő, én meg elképzelni se tudom, hogy nyáron ne strandoljak. Persze jobban vigyáznék, nem áztatnám magam, de nyár végére még csak fél időben se leszek, ilyenkor azért nem okozhat akkora bajt, ugye?
2014. máj. 22. 09:37
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
elvileg fürödhetsz, HA. ld fent. nekem túl sok volt a HA, plusz alapból hajlamos vagyok a hüvelyi fertőzésre, ezért inkább egyáltalán nem mentem, de ez nem azt jelenti, h másnak sem kell vagy nem szabad. napozni viszont nem lehet, csak árnyékban lehetsz és a hasadat fürdések kivételével mindvégig száraz, lenge ruhadarab alatt kell tartanod. akinek problémamentes a terhessége és még hírből se ismeri a gomás fertőzést, az szerintem mehet (és azt se tudja miről beszélek :)). persze ne valami hírhedten laza higiéniás közfürdőbe menj. az úszás egyébként jó és lehet is. engem a gerincem miatt direkt küldtek is volna, de sajnos a fenti hajlam miatt mégsem javasolta az orvosom...
2014. máj. 22. 10:20
 12/23 anonim ***** válasza:
0%

"7es, ezt arra írtam,hogy ha a kismama méhszája kinyílik akkor TILOS strandra menni, zárttal mehet!"

És honnan tudod, hogy attól, mert 2 hete még zárt volt a méhszájad, akkor éppen ma is az, vagy a jövő héten is az lesz, mikor éppen strandolni mész?

Nekem mikor terhes voltam csütörtökön még 2000-es méhszájértékem volt, 4 nap múlva pedig 1 ujjnyira végig nyitva voltam. És az ég világon semmit nem éreztem, az orvos mondta, hogy kinyíltam. Szóval ennyi.

Aki akar menjen, aki meg nem akar, mert nem akar kockáztatni, az meg nem megy. Ez ennyire egyszerű.

2014. máj. 22. 10:23
 13/23 anonim ***** válasza:
59%

Megkérdezhetem, hogy azok, akik nem jártak úszni terhesen, azok mit vagy hogyan tudtak sportolni?

Én a végén már nem bírtam a rendszeres futást, inkább csak sétácska lett belőle, az meg értelmetlen volt sportként.

2014. máj. 22. 10:28
 14/23 anonim ***** válasza:
50%

Kedves kérdező szűrd le ezekből, hogy mész vagy sem. Én kiszállok a beszélgetésből nem fogok trollkodni én ugyanis nem vagyok "nőgyógyász, és tanult orvos", ahogyan egyes anyukák akik felülírják az orvosi javallatokat/ellenjavallatokat.

Mindenkinek további szép napot!

2014. máj. 22. 10:33
 15/23 anonim ***** válasza:
52%
12-es ebben igazad van, nem is vontam kétségben, pusztán a tényeket írtam le, mellesleg én egyik terhességem alatt sem voltam strandon, sőt csak zuhanyoztam,pedig nem vagyok hajlamos a fertőzésekre!
2014. máj. 22. 10:44
 16/23 anonim ***** válasza:
11%

7:"Aki nem terhes, annak elviekben zárt a méhszája, nem?"

Nem, a ciklus során változik a méhszáj magassága és nyitottsága is!

[link]

2014. máj. 22. 10:45
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, látom eléggé megoszlanak. Nyilván beszélek majd erről az orvosommal is, de ha ő azt mondja, hogy minden rendben, akkor néha le fogok járni, különben nem bírnám ki a nyarat. Persze óvatosabb leszek és minden szabályt betartok. Bevallom attól vagyok kicsit bátrabb, hogy édesanyám, mikor velem volt terhes a Dunában strandolt rendszeresen és semmi bajom nem lett, úgyhogy ennyit talán én is megkockáztatok. Minden válasz hasznos volt!
2014. máj. 22. 12:11
 18/23 anonim ***** válasza:
33%
Egy orvos sem fogja azt mondani, hogy nyugodt szívvel strandolj, úgy sem kapsz el semmit. És igen! Zárt méhszáj mellett is felszállhat bármilyen fertőzés ugyanis annyira egy méhszáj sem zárt, hogy a bacik és egyebek ne jussanak át rajta. Szóval, ha kockaztatni akarsz, akkor hajrá, ha pedig nem, akkor ezt a nyarat csak kibírod víz nélkül a baba érdekében, vagy nem?
2014. máj. 22. 13:07
 19/23 anonim ***** válasza:
10%

"7:"Aki nem terhes, annak elviekben zárt a méhszája, nem?"

Nem, a ciklus során változik a méhszáj magassága és nyitottsága is! "

Mint ahogyan a terhesség során is egyik napról a másikra megváltozhat a méhszáj állapota! Szóval erről ennyit! Kár erről vitatkozni...

2014. máj. 22. 14:16
 20/23 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

De járhatsz nyugodtan. Előtte mindenképp konzultálj az orvosoddal. Az úszás jót tesz, én biztos nem hagynám ki. Érkezett egy olyan komment, hogy egy nyarat kilehet bírni strandolás nélkül. Hát én nem így gondolom. Egész életemben víz mániás voltam, falusi vagyok, így sokat jártunk le a bányatavakba illetve mentünk strandra vagy a balatonba. Soha nem kaptam el semmit.

Aki nem fogékony a fertőzésekre az általában nem kap el terhesség alatt sem semmit. Nyilván ez nem garancia rá.

Pl. én nagyon örülök a melegnek a közeledő nyárnak. Nagyon szívesen pancsolnék valahol. Valószínűleg az utolsó 5 hétben már nem fogok menni sehová sem, mert félek, hogy mi lesz ha hirtelen beindul a szülés :) Így a strandolást illetve az udvari medencében való pancsizást szülés utánra hagyom :)

35 hkm

2014. máj. 22. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!