Meddig szedjem a folsavat?
14 hetes vagyok szedem a folsavat, magnéziumot.
a folsavat meddig kell? van még hatása a babára? úgyértem jó hatása az első 12 hétben tudom, hogy fontos a szedése, és utána?
Megint én vagyok (az első és a második). Nézd, mit találtam:
Folsav
A terhesség alatt megnő a folsav-szükséglet. Ezt a "magzatvédő vitamin"-t, az első hónaptól a terhesség végéig és a szoptatás alatt ajánlják. Segít csökkenteni a kisbaba fejlődésében beálló idegrendszeri rendellenességek kockázatát.
folsav a B-vitaminok csoportjába tartozik. A sejtek osztódásához nélkülözhetetlen. B12-vitaminra van szükség a folsavnak a sejtekbe történő felvételéhez és raktározásához. Vashiányban növekszik a folsavszükséglet, mivel ilyenkor a raktárakból a folsav nehezebben válik szabaddá. Folsavhiányra elsősorban a gyorsan osztódó sejtek érzékenyek. Az egészséges ember mintegy 50-15 mg folsavat raktároz a szervezetében, melynek kb. fele a májban található. Folsavat a reggeli pelyhek, kenyér, spárga, cukorrépa, feketeborsó, brokkoli, borsó, leveles zöldségek, spenót, kelbimbó és a narancs tartalmaznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!