Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig szedjem a folsavat?

Meddig szedjem a folsavat?

Figyelt kérdés

14 hetes vagyok szedem a folsavat, magnéziumot.

a folsavat meddig kell? van még hatása a babára? úgyértem jó hatása az első 12 hétben tudom, hogy fontos a szedése, és utána?

2009. dec. 28. 22:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én a 7. hónapig szedtem minden második nap. (felváltva egyik nap egy elevit, második nap egy folsav) De a dokim mondta az egyik 7. hónapi vizsgálat (uh) után, hogy már ne szedjek semmit, mert így is jó nagy a baba. :) Végül 3300 grammal és 55 cm-rel született, tehát pont "jó" volt. :)
2009. dec. 28. 22:50
 2/6 A kérdező kommentje:
miért a folsavtól is nőhet a baba súlya?
2009. dec. 28. 22:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Attól elvileg nem. De a dokim mondta a 7. hónapban, hogy (mivel úgyis egészségesen étkezem, sok gyümölcs, fehér hús... stb.) hogy nyugodtan hagyjam el, már nincs jelentősége a folsavnak, az Elevittől pedig ne nőjön a babám hatalmasra (mellesleg az Elevitben is van folsav).
2009. dec. 28. 23:04
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Megint én vagyok (az első és a második). Nézd, mit találtam:

Folsav

A terhesség alatt megnő a folsav-szükséglet. Ezt a "magzatvédő vitamin"-t, az első hónaptól a terhesség végéig és a szoptatás alatt ajánlják. Segít csökkenteni a kisbaba fejlődésében beálló idegrendszeri rendellenességek kockázatát.

folsav a B-vitaminok csoportjába tartozik. A sejtek osztódásához nélkülözhetetlen. B12-vitaminra van szükség a folsavnak a sejtekbe történő felvételéhez és raktározásához. Vashiányban növekszik a folsavszükséglet, mivel ilyenkor a raktárakból a folsav nehezebben válik szabaddá. Folsavhiányra elsősorban a gyorsan osztódó sejtek érzékenyek. Az egészséges ember mintegy 50-15 mg folsavat raktároz a szervezetében, melynek kb. fele a májban található. Folsavat a reggeli pelyhek, kenyér, spárga, cukorrépa, feketeborsó, brokkoli, borsó, leveles zöldségek, spenót, kelbimbó és a narancs tartalmaznak.

2009. dec. 28. 23:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Én két hónappal terhességem elött már szedtem a folsavat (tervezett volt ), utána csak a 20dik hétig .Magnéziumot külön nem kellett. Most 36hetes vagyok , abbahagytam a terhesvitamint is ,szintén az orvos javaslatára . van akinél befolyásolja a baba súlyát . De nem a benne levö folsav miatt !!!
2009. dec. 28. 23:13
 6/6 anonim ***** válasza:
54%
A folsavat a 12. hétig érdemes szedni,utána nem kell plusszba!
2009. dec. 29. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!