Ti hogy számoljátok otthon a magzatmozgásokat?
34 hetes vagyok és a védőnőm azt mondta minden nap kb ugyanakkor kell,-én este érek csak rá mert van egy 2és fél évesem-és 1órán keresztül, majd beírni a kiskönyv hátuljába.
És mennyinek kell lenni az eredménynek?Mi számít "jónak". erről nem nagyon világosítottak fel.
Arra tökéletes, hogy bepánikoltassák vele a kismamát. A védőnő nekem is mondta hogy számoljam, de eddig még senki nem nèzte mit ìrtam a kiskönyvembe (még ő sem). Az a lényeg, hogy azért mocorogjon. Egy rugalmasabb védőnő azt mondta nekem, ha 6 órán keresztül egyáltalán meg sem mozdul, akkor azért nézessem meg mi a helyzet, de vannak lustább napok. Mikor először beparáztattak ezzel a magzatmozgással, pont nem volt aktív aznap a kisfiam a hasamban, délután már szó szerint sírtam a pocakomat fogva, és hangosan kérleltem, hogy mozduljon meg. Utólag visszagondolva szánalmasan nevetséges képet festhettem kívülről. Mikor a férjem hazajött, látta mi a helyzet, megölelt, megsimogatta a hasam, adott rá pár puszit, a gyerek meg rőhögve elkezdett bent viháncolni. :) Akkor meg örömömben bőgtem, aztán a következő terhesgondozásig jó mélyre raktam a kiskönyvemet. :)
Egyébként étkezések után praktikusabb számolni 1 órán keresztül. Ez nekem volt már 4 is, meg meg 15 is, úgyhogy semmi sem mérvadó. Boldog babavárást! :) 40hkm
Nekem az első terhességem alatt senki sem kérte hogy számoljam a mozgásokat, az volt a lényeg hogy azt figyeljem hogy minden nap mozog-e. Kórházban voltam 3 hétig 34 hetesen és ott sem kérték senkitől. Ráadásul szerintem az sem igaz hogy mindig adott időpontban mozognak. A kisfiam általában reggel mocorgott a legjobban, de nap közben változó volt, nem lehetett kiszámítani hogy mikor fog mozogni.
Szerintem a védőnőd kicsit eltúlozza ezt a dolgot. Kinek van ideje állandóan azt irogatni hogy mikor mozdult meg a baba...
Én nem számolom. Nem is kérték, nem is mondták.
Egyébként olyan feleslegesnek találom, hisz úgy is csinálnak Nst-t
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!