Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik a vizesedés tünetei?

Mik a vizesedés tünetei?

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy nem túl jó, ha terhesség alatt vizesedés lép fel. Nem tudom mi számít már annak. 23 hetes vagyok és a jobb lábfejem olyan mintha feszülne. A talpam közepe fáj. Nincs bedagadva. Nem tudom hogy ez teljesen más e vagy ez kezdetleges vizesedés. Bocsánat ha hülyeséget kérdezek, de nem tudom ez most annak számít e. Köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 14. 09:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Önmagában a vizesedés még nem olyan nagy katasztrófa, a gond akkor van, ha mellé magas a vérnyomás és a cukor is. Onnan tudod, hogy vizesedsz-e, hogy ha a sípcsontod mentén erősebb és hosszabb (kb 3-4 mp) nyomás hatására "behorpad" a bőr és nem áll vissza azonnal, hanem kráter marad fél-1 percig. Ha a kezed vizesedik és hordasz gyűrűt, akkor érezheted, hogy a gyűrű szűkös. Ez nem árt ilyenkor levenni, még az előtt, hogy annyira bedagadna, hogy szorítson.
2014. máj. 14. 09:50
 2/5 ivilicious ***** válasza:

nekem a lábfejem kicsit pufibb néha, én úgy tudom mértékkel normális a terhesség félidejétől, mert nagyobb a vízvisszatartás, meg nyom a baba, és nehezebben mennek fel-le a dolgok vagy mi:)

kevés sósat kell enni, sétálni, felpócolt lábban pihizni.

2014. máj. 14. 09:54
 3/5 anonim ***** válasza:

a vizesedés önmagában még nem jelent gondot, úgy tudod megállapítani, ahogy az első is írta.

Akkor van gond, ha társul hozzá magas vérnyomás, és/vagy fehérje a vizeletben.

A lábfej feszülés lehet tünete, de ez még nem gond, ne aggódj :) rajtam 15 kg víz volt (pont ennyi le is ment a szülés után 3 nappal), és még ezzel sem volt semmi gond, nem fektettek be, mert más tünet nem volt mellette.

2014. máj. 14. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha vizesedsz, bedagad először a lábfejed, majd extrém esetben a lábszárad, a bokád, és a kézfejed is, esetleg fulladsz kicsit. Ezt felismernéd.

Ha a talpad fáj, az lehet bőrkeményedés is. Pláne, ha csak az egyik talpad. Ha víz lenne, mindkét végtagot érintené.

2014. máj. 14. 09:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Nekem nem a bokám hanem a lábfejem dagad be állandóan, mint egy yeti láb :D és nekem is fáj a talpam ilyenkor de a többi eredményem jó szóval normális a doki szerint. Sómentes kajálás és kevés fűszer...na persze tartsa be aki mondja :D de elvileg ezt kellene. Valamit a hiedelemmel ellentétben sok folyadékot kell inni.
2014. máj. 14. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!