Érzitek úgy, hogy párotok elhanyagol, mióta terhesek vagytok?
hú, ez aztán a szolidaritás:)
egy várandósnak igenis szüksége van törődésre, szeretetre, ezt apukának is meg kell értenie és illene kicsit meg is erőltetnie magát. Egy kis kedvességbe, törődésben, közös sétába még egy apuka sem halt bele. különben ezek az utolsó hónapok amikor egymással tudtok törődni, kb 10 évig a gyerek lesz az első:) Apuka! Kicsi kedvességgel, pár perc beszélgetéssel és sétával megelőzhetőek a "kismamahisztik", hidd el megéri!
Én több segítséget, kedvességet, gyengédséget igénylek. Mégsem tudok ugyanúgy megcsinálni dolgokat, mint pocak nélkül, hiába van elméletileg energiám, gyakorlatilag nem úgy mennek a dolgok, jól esik egy kis megértés és több figyelem. Végülis együtt vállaltuk a babát, minden nehézséggel együtt.
Ha megszületik a babátok, biztos nem tud majd a csöppségnek ellenállni, emiatt ne aggódj. Gondolom a szülésre be fog menni. Hány hetesek vagytok?
33+4 hetes
Nem érzem úgy. Most kezd nagyobb szükségem lenni rá, de nem számolgatom hányszor ölel meg egy nap. 28 hetes vagyok, kezd nehezebb lenni a mozgás, légszomjam van ha gyorsabban közlekedek, de mind a családom, mind a párom segítségére és szeretetére számíthatnék, ha igényelném a nagyobb törődést. Te hány hetes vagy?
Egyébként valahol az első válaszolónak van igaza, nagyon sok kismama elköveti azt a hibát, hogy a pozitív teszt után már ájuldozik, hogy terhes, és nem érti, miért nem körülötte forog a világ, a párja miért nem ugrálja körbe. Hidd el, a párodnak is szoknia kell a gondolatot, a baba a te tested része, ő max a növekedő hasadat látja. Ilyenkor ők keresztülmennek egy komoly önvizsgálaton, hogy el tudja-e tartani a családját, jó apa lesz-e...
Próbálj vele sokat beszélgetni, nem feltétlenül a babáról, bármi másról.
én csak azért éreztem ilyesmit, mert a pocakom miatt lassan hasznavehetetlennek éreztem magam, egyre kevesebb dolgot tudtam megcsinálni egyedül. De ha a hűtőtakarítás nem megy egy nap alatt, akkor meglesz részletekben! Ráadásul a párom egyre többször veszi ki a kezemből a munkát, vagy megkérdi, hogy segíthet-e, vagy egyedül akarok vele szenvedni? :)
Nem érzem magam elhanyagolva, bár szexelni nem akar velem, és ezt szememre is veti, de az szokott a legnagyobb bók lenni, hogy annyira édes vagyok terhesen, hogy még vagy 2-3 alkalommal 9 hónapon keresztül el tudná nézni... Szóval a nagy családot már megalapoztuk
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!