20 évesen normális teherbe esni? Vagy túl korai?
Sziasztok. A barátom és én 4 éve vagyunk együtt, és már a vőlegényem. Körülbelül egy hónap múlva lesz az esküvő, és már mindketten nagyon szeretnénk gyereket. Persze úgy gondoltuk, hogy az esküvő után csak. Ő 23 éves.
16 éves korom óta szeretnék gyereket:) De persze akkor még én is gyerek voltam, engem is a szüleim tartottak el, és elég meggondolatlanság lett volna gyereket vállalni, még akkor is ha érettnek tartottam magam hozzá. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy régóta álmodozom arról, hogy saját babám legyen.
Mikor 16 évesen volt ez a "gyereket akarok" időszak.. ami komolyabb volt mint gondoljátok, a barátom eljegyzett. 4 éve jegyben járunk, és még mindig megvan az a bizsergés ami az elején volt. Ő is és én is nagyon szeretnénk már babát, de mindketten kicsit tartunk az emberek véleményétől, hisz sokan még 20-25 éves nőket is megvetnek a terhesség miatt.
Ami a családot illeti a szülők támogatják az ötletet, hisz mind a 4-en szeretnének már unokákat. Főleg az én szüleim mert én egyke vagyok.
Én 2 éve érettségiztem, szakmám is megvan már, és saját kisvállalkozásom van. Együtt élünk a barátommal, már 2 éve, van egy 2 emeletes családi házunk.
Mindketten úgy vagyunk vele,hogy imádjuk a gyerekeket. Ezért szeretnénk a későbbiekben többet is:) (2-3)
És igazából őszintén szólva azt sem szeretném, hogy majd ha megyek a gyerekem szülői értekezletére azt higgyék, hogy a nagymamája vagyok.
És azzal egyikünknek sincsen problémánk hogy egy gyerek mellett nem lehet eljárni bulizni péntek esténkén meg ilyenek. Én úgy érzem kibuliztam magam ebben a 7 éveben szóval én teljesen készen állok egy babára..
Szerintetek korai 2 évesen szülni?
Kérlek értelmes, és kicsit hosszabb válaszokat mert kell ám a bátorítás:)
Bocsánat ha hosszú lett..
Én 20 évesen estem teherbe, 21 voltam mire megszületett a pici. Az én párom is 23 éves. Mindketten fiatalon szerettünk volna kisbabát, mindketten vágytunk már rá. Én amúgy mindig is 21 évesen szerettem volna anya lenni, persze akkor még nem tudtam, hogy hogy alakul majd az életem, lesz e egyáltalán kinek és hova szülni. :D Most 5 hónapos a kisfiúnk és mindketten oda vagyunk érte egyaránt, párom is rengeteget foglalkozik a kismanóval.
Én is tartottam kicsit attól, hogy majd mások mit szólnak, főleg hogy fiatalabbnak nézek ki a koromnál, de aztán végül nem kaptam semmi megjegyzést, inkább mindenki helyeselt, hogy belevágtunk (biztos volt negatív vélemény is, de hozzám nem jutott el). Most már ott tartok, hogyha meg is szólnának, nem érdekel. Mindenkinek saját joga eldönteni, hogy mikor érzi úgy, hogy érett arra, hogy szülő legyen és szerintem ez egyáltalán nem korhoz kötött. Lehet, hogy egy huszonéves apa jobban el tud játszani a gyermekével, mint egy negyvenes, aki már esetleg kellemetlenül érzi magát játék közben, mondván hogy gyerekes az, hogy pl a gyerek a hátán lovagol. Amúgy nem akarok általánosítani, mert persze sokaknak nincs még meg a felelősségérzetük és türelmük egy kisgyerekhez ilyen fiatalom, és tényleg inkább bulikba vágynának még szülőség helyett.
A körülmények szintén nincsenek korhoz kötve, erre ti is jó példa vagytok, hiszen ilyen fiatalon már megvan a hátteretek (munka, ház), sokaknak ez csak sokkal később adatik meg.
Szóval összegezve: érettnek érzitek magatokat egy kis csöppséghez, szeretitek egymást, kellő háttér megvan hozzá és még a szülők is támogatják a dolgot, szerintem semmi nem szól akkor ellene. Sok sikert :)
Az első gondolatom nekem is az volt, mint a 10-es válaszolónak. Sehogy nem tudom elképzelni, hogy hogy lehet valakinek 20 évesen saját háza és jó munkája, de nyilván semmi közöm hozzá.
Rajongva imádok minden gyereket, viszont teljesen őszintén: eszem ágában nem volt 21 évesen teherbe esni. Ehhez képest most 26 hetes kismama vagyok, és természetesen nem cserélném el semmiért a világon :) Szerencsére a mi kapcsolatunk is stabil, igaz mi már 9 éve együtt vagyunk.
A 20 éves kor biológiailag tökéletes a szülésre, és ha minden pontosan úgy van, ahogy te leírtad, akkor ti bizony készen álltok a gyermekvállalásra.
Köszönöm ezeket a válaszokat is.
A cég egy családi vállalkozás volt amit én örököltem. És okosan félretéve a pénzem, először egy lakást vettem. Remélem válasz a kérdésetekre. :)
Kedves kérdező!
Ne foglalkozz az irigy emberekkel. Én 23 éves vagyok és jelenleg az orvosin tanulok...és terhes :) Tervezett baba volt igen. És nekem is van házam ahol együtt élünk a párommal. Van autó hitel nincs. csak az iskola. :)
Párom már végzett jogász így könyebb van munkahelye, én meg csak heti max 2x vagyok bent a kórházban.
Ne törődj senkivel. Én mindig fiatal kismama akartam lenni, nem bánom nagyon boldog vagyok. Persze sajnálom,hogy a mai világban nem sok mindenkinek adatik meg a saját ház,autó- de ettől ne érezd magad rosszul.
Sok csoporttársam már gyereket nevel a 3.évtől... így ha ők megcsinálták a vizsgákat teljesen jól,tökéletes anyák-akkor mindenki képes mindenre :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!