Hány kilósan mentetek szülni és mekkora lett a babátok?
Alapból 51 kg vagyok. Az elsőt 63 kg-val császározták a 39. héten, 3200 g volt a baba, és 53 kg-val mentem haza.
Második 53 kg-ról indult, 1 héttel túlhordtam, 3700 volt a baba, természetes úton született, és 65 voltam a végére, de utána 55 kg.
Harmadik 55 kg-ról indult, 1 héttel túlhordtam, 14 kg-t híztam, 3900 g volt a baba, természetesen született, most 57 kg vagyok, és majd szoptatás után megpróbálok lefogyni. :-)
Első vagyok. Nem biztos, hogy van összefüggés a hízás mértéke és a baba súlya között (bár nálam volt!), de ismerek olyan csajt, aki középmagas, de nagyon vékony, és nem hízott semmit a babán kívül, és kicsivel 4 kiló feletti volt a babája, és 2 óra alatt szülte meg (első baba). Aztán kevesebbet nyomott mikor hazamentek a kórházból, mint előtte. :-)
A végén azért vigyázz az édességekkel! Én nem bírtam nagyon megállni... meg is szenvedtem. :-))
Szerintem se dőlj be ezeknek :) Inkább attól lehet nagyobb a pocid hogy már "laktak" előtte ott többen :) És hát csinálták a helyet maguknak rendesen. Ilyenkor a hasfal izomzata kötőszövete és bőre sem olyan feszes már mint az első babánál, nem beszélve a méh izomzatáról.
Úgyhogy lehet csak attól nagyobb!!
Én az első babámnál szedtem az elevitet (2 naponta) híztam 16 kilót és az UH-kon engem is azzal riogattak hogy jó nagy baba lesz (37.heti UH-n 99mmes BPD-t mértek neki) erre megszületett a fiam 3400 grammal ami nem nevezhető egy nagy súlynak pláne fiúnál:)
Most a lányommal semmiféle multivitamint nem szedtem (csak kalciumot meg 12 hétig folsavat az elején) és híztam 12 kilót erre a csajos 4400 gramm lett és 60 cm!!!
Úh.szerintem a hízás meg a baba súlya között nincs nagy összefüggés.
Barátnőm vékony alkatú, mindkét terhességével 8-9 kilót hízott és mindkét babája 3500 gramm-al született.
Szia!
Első baba 34. hétre született, 2200gr, 44cm, a második 38 hétre 3440gr és 55cm, a harmadik 39 hétre 3510 gr és 54cm. Mind a három terhességnél 12kg híztam és végig szedtem az elevitet. (mindegyiknél már a terhesség tervezésekor kezdtem és amíg szoptattam szedtem az elevitet) Most a pici 7 hónapos és a súlyom lement az első terhesség előttire. Minden jót.
Ui: Jó látni, hogy rajtunk kívül is van aki meri vállalni a harmadikat.
Köszönöm a válaszokat! Első válaszoló az édességet nekem is mondták, hogy ne vigyem túlzásba. Férjem már készített rólam fényképet sumákban, ahogy sütit eszem, hogy majd megmutatja, ha kiakadok, hogy mekkora lett a baba. Azt is hallottam, hogy minél többedik terhesség annál nagyobb lehet a poci. Lehet, hogy csak azért nődögél most ennyire. Az a bajom, hogy félek a császártól, el sem tudom képzelni milyen lehet.
Utolsó válaszoló, bizony engem sokan elítélnek a 3 gyerekért a családunk is kiakadt, de én nagycsaládpárti vagyok és tényleg jó látni, hogy még sokan vannak így. Mindenkinek jó babázást! Remélem "élmény" lesz a 3. szülésem is! Ja és boldog karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!