Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A toxoplazma miatt, hogy és...

A toxoplazma miatt, hogy és mennyire mostátok meg a zöldségeket, gyümölcsöket? Én a paradicsom, paprika stb meleg vízzel kb 10szer átsikálva. Most epret mostam és nem tudom mi a technikája. Mennyire kell? Köszönöm előre is : - )

Figyelt kérdés

2014. máj. 4. 20:59
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%

van cicád, te ápolod, te takaritod?

és a zöldségek miatt aggódsz???

2014. máj. 4. 22:22
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell 10szer mosni. Eleg egyszer alaposan. A macskaalmot ne takaritsd mert az urulekben vannak a bacik. Ha nagyon aggodsz vegyel Clarasept fertorlenitos szappant a gyogyszertarban( korhazi cucc).
2014. máj. 4. 22:39
 13/18 anonim ***** válasza:
38%
Remélem az eperből nem ettél azért nagyon sokat. Sem terhesség sem szoptatás alatt nem ajánlott, mert allergiát válthat ki a magzatnál/babánál.
2014. máj. 5. 05:24
 14/18 anonim ***** válasza:
Szia. Àtlagosan mostam mindent. Az almot viszont Apa takarìtotta. :-) Ès epret is ettem, sõt grapefruit cseppet is szedtem/ szedek ès több, mint 1 ève szoptatok. Boldog babavàràst!
2014. máj. 5. 06:33
 15/18 A kérdező kommentje:
Nem ettem olyan sok epret, de azért nem két szemet, úgy tudom terhesség alatt nem baj. Pont nővérkém küldte nekem aki kapta, mert ő most szoptat.Kintiek az állatkák nem jöhetnek a szobába, néha megsimizem őket, meg etetem őket, utána egyből kezet mosok alaposan.Fel nem veszem őket. Néha fertőtlenítem a kezem, mert kaptunk egy ismerőstől kórházból.
2014. máj. 5. 08:01
 16/18 anonim ***** válasza:
48%

Nem értek egyes embereket. Miért kell így leszidni a kérdezőt? Gondolom első terhessége és természetes hogy aggódik.

Kérdező nyugodtan egyél epret én is eszek. Rengeteget. Csak mosd át sima folyó víz alatt. Nyers húst nem szabad.

A sogórnőm is ilyen kis aggódos volt. Ő kesztyűbe darabolta a húst is. De nincs ezzel semmi baj ha te ettől megnyugszol.

2014. máj. 5. 09:15
 17/18 anonim ***** válasza:
48%

Egyetértek! Gonosz emberek vannak itt, ne is törödj velük kedves kérdező.

Én a 2.terhességemben vagyok épp, még mindig negativ a toxoplasmám... Az elsőnél és most is nagyon figyelek a megevett ételek tisztaságára. Az elsönél még túl is paráztam a dolgot...

Minden húst alaposan megsütöj, megfőzök, nehogy nyers maradjon, a nyers húst kesztyü nélkül csinálom, de utàna alaposan megmosom a kezem is, eszkőzöket is. ( nem fertötlenitös szappannal, mert a sima szappan is leviszi az esetleges toxoplasmàt).

Azokat a gyümölcsöket,zöldsegeket ( alma, paradicsom, paprika stb) amik sima felületüek és föld felett teremnek, simán egyszer meleg folyó vizben ledörzsölöm.

Azokat amik nem simák ( eper, Málna) vagy picik ( áfonya) vagy amik föld alatt teremnek ( retek) azokat egysze átmosom folyóviz alatt, majd forralt vizzel leforrazom max 5 másodpercig.

Én igy érzem hogy mindent megtettem hogy ne kapjam el.

Macskám nekem is van, kinti, de bent eszik. Simogatom, etetem, utana kezet mosok sima szappannal és ennyi.

Ne idegesitsd magad sokat ezen.

A lényeg hogy figyelj oda ezekre és nem lesz baj! És kéthavonta toxoplasma serologia vérvételre ajánlatos elmenni!

Ne felejtsd el hogy az immunrendszer azert ott van és picit ved az is!

Boldog babavárást!

2014. máj. 5. 09:57
 18/18 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat, aranyosak vagytok!!!
2014. máj. 5. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!