Most akkor savas vagy lúgos a paradicsom?
Terhességem alatt égett a gyomrom szinte mindentől, ami egy kicsit is savas volt, akkor néztem utána ennek a savas-lúgos témának, és észrevettem, hogy az általam nagyon kedvelt paradicsomról megoszlanak a vélemények.
Sokan nagyon savasnak mondják, de máshol meg Ilyeneket írnak pl.: "Segíti az emésztést és csökkenti a gyomorsavtúltengést."
Vagy itt: [link]
azt írja, hogy Savas, de lúgosító.
Szia. Én régen is nagyon szerettem a paradicsomot. De amióta terhes vagyok még jobban kívánom. Biztos, hogy lúgosító hatása van, ezt tapasztalatból is tudom mondani.
Estére elég sok a savam, legfőképp akkor szoktam elkezdeni paradicsomot enni, és hat.
Mondjuk én már eltúlzott példa vagyok, mert képes vagyok 10-12 db-ot is megenni magába a tv előtt:) Ez van más az édességet kívánja, én a paradicsomért vagyok oda.
A paradicsom savas!! Nagyon is, én refluxos vagyok 5 éves korom óta, így 30 év alatt már volt időm kitapasztalni, hogy mi savas, és mi nem. Nemcsak a paradicsom, hanem a paprika is savas.
Hogy a citrom jó gyomorsav ellen?? Olaj a tűzre!! Olyan savat csinál, hogy még a nyelőcsövemet is szétmarja. Sok olyan élelmiszer van, ami savkeltő. Ilyenek a tejtermékek is. A tejről is sokszor írják, hogy csökkenti a gyomorsavat. Ja persze, addig, amíg el nem kezd bomlani a gyomorban, mert akkor többszörösére növeli a savszintet. Nálunk "családi hagyomány" a gyomorsav.
Sok joghurt is ront a helyzeten.
eredeti citromlének megméred ph papírral, vagy lakmusz papírral a pH értékét, 3-as, 4-es értéket kapsz, tehát erősen savas kémhatású.
Tudnod kell, hogy a gyomorba kerülve és a szervezetben lebomolva viszont már kiváló a lúgosító hatása.ÉS KIVÁLÓ A FOGYASZTÓ HATÁSA IS.-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!