Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most akkor savas vagy lúgos a...

Most akkor savas vagy lúgos a paradicsom?

Figyelt kérdés

Terhességem alatt égett a gyomrom szinte mindentől, ami egy kicsit is savas volt, akkor néztem utána ennek a savas-lúgos témának, és észrevettem, hogy az általam nagyon kedvelt paradicsomról megoszlanak a vélemények.

Sokan nagyon savasnak mondják, de máshol meg Ilyeneket írnak pl.: "Segíti az emésztést és csökkenti a gyomorsavtúltengést."

Vagy itt: [link]

azt írja, hogy Savas, de lúgosító.

2010. jan. 9. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom savas, de aki lúgosító diétát vagy fogyókúrát végez az eszik paradicsomot, szóval elvileg lúgosít pedig savas.
2010. jan. 9. 15:50
 2/8 anonim ***** válasza:
82%
Így igaz, valóban savas, se ez a sav más. Ugyanígy van a citrommal is. Ha valakinek sok a sava, a citrom segít. Ui. ebben gyümölcssav van, míg a gyomrodban sósav.
2010. jan. 9. 16:03
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Más pl. nyersen, éhgyomorra (úgy nem okozott nekem általában gondot), és más pl sütve, vagy befőzve; az sem mindegy, mikkel eszed együtt. Én egyszer terhességem alatt bolognai mártásos spagettit csináltam, életemben nem voltam még olyan rosszul.
2010. jan. 9. 17:53
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes,mert nyersen a paradicsom jó,lúgos,nem okoz savat,de feldolgozva már(ketchup,mártás,par.lé,stb)igencsak megkínoz.
2010. jan. 10. 16:31
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia. Én régen is nagyon szerettem a paradicsomot. De amióta terhes vagyok még jobban kívánom. Biztos, hogy lúgosító hatása van, ezt tapasztalatból is tudom mondani.

Estére elég sok a savam, legfőképp akkor szoktam elkezdeni paradicsomot enni, és hat.

Mondjuk én már eltúlzott példa vagyok, mert képes vagyok 10-12 db-ot is megenni magába a tv előtt:) Ez van más az édességet kívánja, én a paradicsomért vagyok oda.

2010. jan. 12. 08:48
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. jan. 13. 10:21
 7/8 anonim válasza:
100%

A paradicsom savas!! Nagyon is, én refluxos vagyok 5 éves korom óta, így 30 év alatt már volt időm kitapasztalni, hogy mi savas, és mi nem. Nemcsak a paradicsom, hanem a paprika is savas.

Hogy a citrom jó gyomorsav ellen?? Olaj a tűzre!! Olyan savat csinál, hogy még a nyelőcsövemet is szétmarja. Sok olyan élelmiszer van, ami savkeltő. Ilyenek a tejtermékek is. A tejről is sokszor írják, hogy csökkenti a gyomorsavat. Ja persze, addig, amíg el nem kezd bomlani a gyomorban, mert akkor többszörösére növeli a savszintet. Nálunk "családi hagyomány" a gyomorsav.

Sok joghurt is ront a helyzeten.

2010. febr. 22. 18:37
 8/8 maux válasza:
100%

eredeti citromlének megméred ph papírral, vagy lakmusz papírral a pH értékét, 3-as, 4-es értéket kapsz, tehát erősen savas kémhatású.

Tudnod kell, hogy a gyomorba kerülve és a szervezetben lebomolva viszont már kiváló a lúgosító hatása.ÉS KIVÁLÓ A FOGYASZTÓ HATÁSA IS.-))

2012. ápr. 5. 19:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!