Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ma voltam orvosnál, elvileg...

Ma voltam orvosnál, elvileg hat hetes és három napos terhes vagyok, de az orvos azt mondta ultrahang alapján hogy csak 3 hetes lehetek. Hogy lehet ez?

Figyelt kérdés
Nem értem,hogy-hogy csak akkora a pici? De mi nem is voltunk együtt a párommal az idő tájt hogy csak 3 hetes legyek...Nem értem.
2008. júl. 27. 18:52
 1/3 anonim ***** válasza:
Te jobban tudod. Mikor a másodikkal lettem terhes mondtam az orvosnak,hogy kb 3 hetes vagyok. Megnézett és azt mondta ,hogy szerinte nem csak max 1,5. Nekem volt igazam, hiába számolta ő az utolsó menzi alapján időre szültem az én számításaim szerint.:)))
2008. júl. 27. 18:59
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Én eleve azt nem értem, hogy beszélhet az orvos másfél hetes, illetve három hetes terhességről...

Épp az orvoslás által terjedt el az a "hagyomány", hogy két hetes korig nem is beszélhetünk terhességről (mert még nincs is) és a három hetes terhesség még a beágyazódás folyamata.

Sok orvossal és szülészeten illetve terhesgondozásban dolgozó emberrel beszéltem már, de még egyik sem használta eddig a fogantatástól való számítást, a terhességet az első menstruáció napjától számítjuk.

Ez annyit tesz, hogy egy optimális (28 napos ciklusnál) a 12-13 napon van elméletileg peteérés és ha ekkor történik megtermékenyítés, akkor az a terhesség második hetének vég, a beágyazódás ettől számított 5-7. napon van, tehát ez a harmadik hét vége, a kimaradt menstruációval pedig kezdetét veszi az ötödik hét, tehát betöltött négy hetes a terhesség.

Mikor volt az utolsó mensid első napja?

2008. júl. 27. 20:38
 3/3 A kérdező kommentje:
Kérdező vagyok,az utolsó menszim első napja június 14
2008. júl. 28. 07:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!