Mit ajánlanátok gyomorégésre?
31hetes vagyok és szerencsére eddig csak párszor fordult elő,hogy annyira égett a gyomrom és a nyelőcsövem,meg szorított,-szúrt a mellkasom,hogy alig akart elmúlni,meg alig tudtam nyelni.Gyógyszerem nincs rá,így csak mentateát iszogatok rá.
Van erre valami gyógyszer?Vagy mit nem lehet enni,minek az evését/ivását kerüljem?
Egy hónapig dekkoltam a kórházban felpolcolt ágyvéggel (nem épp ideális pozíció reflux esetén), volt időm kísérletezni, mitől nem jön vissza az a nyavajás sav.
Kórház előtt is voltak ilyen panaszaim, de általában 1-2 napig tartottak, ha valami olyat ettem, aztán javult a helyzet, de a kórházban értelemszerűen hirtelen rosszabbodott a helyzet.
A háztartási keksz, kenyér, a finompékáruk egy időre visszatuszkolják ugyan a savat a nyelőcsőből, de aztán az emésztésükhöz még többet termel a szervezet, cserébe később még több cucc lesz a torkodban... Csökkenteni kell a fehérliszt és a finomított cukor mennyiségét. Viszont lehet egy picit savas, savanykás ételeket enni, én se hittem el, hogy használ, mikor korábban olvastam a savat savval módszerről, de élesben kipróbálva segített! Így lehet enni citrusféléket. A fűszeres ételeket viszont ajánlott messzire elkerülni! Ebbe beletartozik akár egy erősebben ízesített felvágott is, nem árt vigyázni ezekkel. Főleg a vacsorára kell odafigyelni, ne túl sokat, ne túl későn, ne fűszereset, ne sok finomított-fehér szénhidrátot... Kerülni kell mindent, ami normális gyomorműködés mellett csak megbüfögtet, mert refluxnál nem csak légnemű anyag jön vissza.
A soványka kis kórházi vacsorámra mindig leküldtem egy kefirt este 7 tájban, utána pedig már nem ettem. Ha éreztem valami kis gyomorégést, este 10 tájban még ráküldtem egy Rennie-t. Így pár nap alatt mondhatni elmúlt a gyomorégés.
Kitartást, az biztos, hogy szülés után el fog múlni, de ha neked is sikerül kikísérletezned, mi használ, akkor pár nap alatt rendbejöhetsz, csak kell egy kis idő, míg regenerálódik a gyomorszáj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!